A Novel CAD algorithm for the analysis of printed geometries
Düzlemsel geometrilerin analizi için yeni bir CAD algoritması
  1. Tez No: 58567
  2. Yazar: NOYAN KINAYMAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İRŞADİ AKSUN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: CAD, Printed structures, Full-wave EM analysis, Planarly layered media, Green's functions, Method of moments
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 158
Özet
Abstract A NOVEL CAD ALGORITHM FOR THE ANALYSIS OF PRINTED GEOMETRIES Noyan Kmayman Ph. D. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. M. I. Aksun May 1997 An efficient and accurate computer aided design (CAD) software for the electromagnetic simulation of passive microwave components, fabricated in planar stratified media, is developed in this work. The numerical technique employed in this software is based on the spatial-domain method of moments (MoM) in conjunction with the closed-form Green's functions. Since the computational efficiency is a major issue in CAD softwares, the spatial-domain MoM is significantly improved in this respect with the use of the closed-form Green's functions and closed-form expressions for the MoM matrix entries. Vertical metalizations in the form of via holes and shorting pins, which are the indispensable parts of the most microwave circuits, are also modeled very efficiently and incorporated into this formulation. The resulting approach is applied to some realistic microwave circuits and planar antennas, with and without vertical metalizations, to validate the formulation. It is also demonstrated that the formulation developed in this work can be efficiently used with an optimization algorithm for design purposes. The results obtained from the formulation proposed in this work are compared to those obtained from a commercial electromagnetic analysis software.
Özet (Çeviri)
Özet DÜZLEMSEL GEOMETRİLERİN ANALİZİ İÇİN YENİ BİR CAD ALGORİTMASI Noyan Kınayman Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Doktora Tez Yöneticisi: Doçent Doktor M. I. Aksun Mayıs 1997 Bu çalışmada, düzlemsel çok katmanlı ortamlardaki pasif mikrodalga devrelerinin elektromanyetik simulasyonu için hızlı ve hassas bir bilgisayar destekli tasarım yazılımı geliştirilmiştir. Bu yazılımda kullanılan sayısal tekniğin temelini kapalı formdaki Green's fonksiyonları ile birlikte kullanılan uzay boyutu moment metodu oluşturmaktadır. Analiz hızı, bilgisayar destekli tasarım yazılımlarında önemli bir özellik olduğu için, uzay boyutundaki moment metodu kapalı formdaki Green's fonksiyonları ve matris elemanları kullanılarak oldukça iyileştirilmiştir. Kısa devre bağlantıları ve katmanlar arası geçişi sağlayan bağlantılar şeklindeki düşey metalizasyonlar da verimli bir şekilde modellenmiş ve formulasyona dahil edilmiştir. Elde edilen yazılım, formulasyonu doğrulamak amacıyla, düşey metalizasyon da içeren bazı gerçekçi mikrodalga devrelerine ve düzlemsel antenlere uygulanmıştır. Bu çalışmada geliştirilen formulasyonun bir optimizasyon algoritması ile verimli olarak kullanılabileceği de gösterilmiştir. Bu çalışmada önerilen formulasyondan elde edilen sonuçlar, bu alanda kullanılan ticari bir programın sonuçlan ile karşılaştırılmıştır. Anahtar Bilgisayar destekli tasarım, Tam-dalga EM analizi, Düzlemsel çok Sözcükler: katmanlı ortam, Green's fonksiyonları, Moment metodu