Algılanan örgütsel politika ve örgütsel adalet ilişkisi
Relationship between perceived organizational politics and organizational justice
- Tez No: 587928
- Danışmanlar: DOÇ. DR. BURAK ÇAPRAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Politika, algılanan örgütsel politika, adalet, örgütsel adalet, Politics, Perceived Organizational Politics, Justice, Organizational Justice
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 142
Özet
Algılanan örgütsel politika ve örgütsel adalet konuları bireylerin iş çıktılarına ulaşma ve bu çıktıları içsel olarak değerlendirmelerinde önemli rol oynamaktadır. Bu değerlendirme bireyleri ve örgütü etkilemesi nedeniyle de önem kazanmaktadır. Yazında örgütsel politika algısı ve örgütsel adalet ile ele alınan farklı konular olmasına karşın, iki konuyu birarada ele alan ve birbirleriyle ilişkisini araştıran çalışmalar kısıtlıdır. Bu çalışmada algılanan örgütsel politikaya dair yeni boyutlar tespit edilmiş ve örgütsel adaletin boyutları ile ilişkisi incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Perceived organizational politics and organizational justice issues play an important role on achieving individuals' work outcomes and evaluating them intenally. This evaluation is also important because it affects individuals and organization. Although there are different issues in the literature with the perception of organizational politics and organizational justice, studies dealing with two issues together and investigating the relationship between each other are limited. In this study, new dimensions of perceived organizational policy have been identified and their relation with the dimensions of organizational justice has been examined.