Terörizm ve PKK Terör Örgütü 1980-2012 yılları
Terrorism and PKK Terrorist Organization 1980-2012 years
- Tez No: 588768
 - Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ALİHAN LİMONCUOĞLU
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Public Administration, Political Science, International Relations
 - Anahtar Kelimeler: Terör, PKK, Uluslararası Terörizm, Siyasi Terör, İdeoloji, Terrorism, PKK, İnternational Terrorism, Political Terrorism, İdeology
 - Yıl: 2019
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
 - Bilim Dalı: Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 72
Özet
Terör, günümüz toplumlarının en temel sorunlarından birisi halindedir. Bugün hemen her coğrafyada terör faaliyetleri ile karşılaşmak mümkündür. Bu faaliyetler neticesinde önemli can kayıpları olduğu gibi bu faaliyetlerin önlenmesi adına yapılan harcamalar da ülke ekonomilerine önemli zararlar vermektedir. Ülkemizde de yaklaşık 40 yıldır PKK Terör Örgütü'nün gerçekleştirdiği terör olayları kayıpların yaşanmasına sebep olmaktadır. Bu kayıplar başta askeri ve sivil kayıplardır. Bu kayıpların yanı sıra terör olaylarının ortaya çıkarttığı ekonomik kayıplar, terörün önlenebilmesi adına yapılan harcamalar ve başta terör olaylarının gerçekleştiği bölge halkı olmak üzere ulus olarak duygusal kayıplardır. Çalışmanın amacı PKK terörünün ortaya çıktığı günden 2012 yılına dek olan evrimi ortaya koyarak, geleceğe dair bazı çıkarımlar elde edilmesini sağlamaktır. Özellikle 2012 yılına kadar olan dönemin ele alınasının temel nedeni, çözüm sürecine kadar olan dönemin ardından herhangi bir gelişme ve yeniliğin olmamasıdır.
Özet (Çeviri)
Terrorism is one of the most fundamental problems of today's society. Today, it is possible to encounter terrorist activities in almost every region. As a result of these activities, there are significant loss of lives, and expenditures made in the name of preventing these activities also cause significant damage to the country's economy. In our country terrorist incidents that PKK terrorist organization has been causing for 40 years cause loss. These losses are mainly military and civilian losses. These losses, as well as the economic losses caused by terrorist incidents, are spent on behalf of preventing terrorism and emotional losses as a nation, especially the people of the region where terrorist acts take place.