Analyzing consumer expectations from e-retailers: 'A study in Pakistan'
E-perakendecilerden tüketici beklentilerinin analizi: 'Pakistan'da bir çalışma'
- Tez No: 590170
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İLKAY KARADUMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: E-Perakendeciler, Güven, Gizlilik, Zaman, Ürün çeşitliliği, E-Retailors, Trust, Privacy, Time, Product variety
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu tez, müşteri davranışını etkileyen farklı değişkenler ve web tabanlı alışverişe yaklaşım arasındaki ilişkiyi vurgulamaya yönelik bir girişimdir. Bu tez temel olarak müşteri ile E-perakendeciler arasında bağlantı kurulmasına katkıda bulunan beş faktöre odaklanmaktadır. Faktörler zaman yönetimi, güven bakımı, ürün çeşitliliği, konaklama ve koruma olarak bilinir. Bu amaçla, kendi kendine yaratılmış bir araç ve yöntem kullanılmıştır. Sonuç olarak, güven ve konaklama imkanlarının, tüketicinin çevrimiçi alışveriş yapıp yapmamaya karar vermesinde baskın bir rol oynadığı görülmektedir. Erkek ve kadın arasında e-perakendeciden tüketici beklentisine göre güven değişkeni açısından istatistiksel olarak anlamlı fark vardır. E-perakendeciden tüketici beklentisi açısından erkek ve kadın arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur. Erkek ve kadın arasında mahremiyet açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur. Böylece, boş hipotezi kabul eder. Ürün çeşitliliği açısından kadın ve erkek arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur. Kadın ve erkek arasında zamana göre istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur. Bu nedenle, alternatif hipotezi reddeder ve erkek ve dişinin e-perakendeciden tüketici değişkeni açısından zaman değişkenine göre anlamlı bir farkının bulunmadığı hipotezini kabul eder. e-perakendeciden tüketici beklentisinde yaş düzeyine göre anlamlı bir güven farkı vardır. Tüketici beklentisinde e-perakendeciden tüketici beklentisine göre yaş düzeyine göre önemli bir fark vardır. Geliştirilmiş hipotezi kabul etmek, mahremiyetin tüketici beklentisine göre yaş düzeyine göre önemli farklılıklar gösterdiği anlamına gelir. , Tüketici beklentisinde yaş düzeyi bakımından anlamlı bir fark bulunmayan boş hipotezi reddederek alternatif hipotezin kabul edildiğini göstermektedir. Dolayısıyla, tüketici beklenti değişkeninde yaş düzeyi açısından anlamlı bir fark olduğu sonucuna varılabilir. . Tüketici beklentisinden e-perakendeciden beklenti yaşı açısından önemli bir zaman farkı var.
Özet (Çeviri)
The research took place to highlight connection in different variables that influence the customer behavior and approach towards web-based shopping. This research focuses mainly on five factors that contribute to building up a connection between customer and E-retailers. The factors are known as time management, trust maintenance, item assortment, accommodation, and protection. For this purpose, a self-created instrument and method were used. As a result, it is noticed that trust and accommodation play a dominant role to let the customer choose either to do it or not. Trust variable has statistical importance in male and female with respect to consumer expectation from e-retailer. There is no statistically significant difference between male and female in term of consumer expectation from e-retailer. Thus, it rejects the alternative hypothesis and accepts the null hypothesis that male and female do not have any significant difference in consumer expectation from e-retailer with respect to the time variable. , there is a significant difference in trust with respect to age level on consumer expectation from e-retailer. There is a significant difference in consumer expectation with respect to age level on consumer expectation from e-retailer. Accepting the developed hypothesis, meaning that, privacy differs significantly with respect to age level on consumer expectation. , It indicates that an alternative hypothesis has been accepted by rejecting the null hypothesis where no significant difference exists with respect to age level on consumer expectation. Thus, it can be concluded that there is a significant difference in term of age level for the variable of consumer expectation. There is a significant difference in time with respect to the age level on consumer expectation from e-retailer. Thus, trust significantly differs with respect to education level on consumer expectation from e-retailer. Consumer expectation significantly differs with respect to education level on consumer expectation from e-retailer. privacy significantly differs with respect to education level on consumer expectation from e-retailer. , product variety significantly differs with respect to education level on consumer expectation from e-retailer.