Acil durumların inşaat sektörü çalışanlarınca farkındalığının araştırılması ve mevcut uygulamaların karşılaştırılması
Investigation of emergency by employees of construction sector and comparison of existing applications
- Tez No: 590207
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HACER KAYHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İlk ve Acil Yardım, İnşaat Mühendisliği, Labour Economics and Industrial Relations, Emergency and First Aid, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: İnşaatlarda acil durum yönetimi, acil durum farkındalık düzeyi, acil durum bilgi düzeyi, inşaatlarda farkındalık düzeyi, Emergency management in construction, emergency awareness level, emergency information level, awareness level in construction
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 63
Özet
Bu çalışmada, acil durumların inşaat sektörü çalışanlarınca bilgi düzeyi, farkındalık düzeyi ve acil durum ekip üyelerinin farkındalık düzeyinin araştırılması incelenmiştir. Yapılan araştırmada toplam 839 kişi ile anket çalışması yapılmıştır. Yapılan anket çalışmasında 2 bölüm bulunmaktadır. Anketin birinci bölümünde katılımcılara ait demografik özelliklerin belirlenmesi amacıyla toplam 9 soru sorulmaktadır. İkinci bölümde katılımcıların acil durum bilgi düzeyinin belirlenmesi amacıyla 13 soru, katılımcıların acil durum farkındalık düzeyinin belirlenmesi amacıyla 12 soru ve acil durum ekibinde yer alan katılımcıların acil durum farkındalık düzeyinin belirlenmesi amacıyla 6 soru sorulmaktadır. Yapılan anket çalışması sonucunda toplanan veriler SPSS 20 istatistik programı ile analiz edilmiştir. Kurulan hipotezler sonucu anlamlı bir ilişki olup olmadığı tek tek değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the knowledge level, awareness level and awareness level of emergency team members were investigated by construction sector employees. A total of 839 people were surveyed. There are 2 sections in the survey. In the first part of the questionnaire, a total of 9 questions are asked to determine the demographic characteristics of the participants. In the second part, 13 questions are asked to determine the emergency knowledge level of the participants, 12 questions to determine the emergency awareness level of the participants and 6 questions are asked to determine the emergency awareness level of the participants in the emergency team. The data collected as a result of the survey was analyzed with SPSS 20 statistical program. Whether there is a significant relationship as a result of established hypotheses was evaluated individually.