Information and communication technologies in English language teaching (ELT)
İngilizce öğretiminde bilişim ve iletişim teknolojileri (İÖB)
- Tez No: 590750
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖZLEM TEKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Bilgi İletişim Teknolojisi (BİT), Web 2.0, Twitter, Podcast, İngilizce Öğretimi, Information-Communication Technology (ICT), WEB 2.0, Twitter, Podcast, English Language Teaching (ELT)
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Bilgi süreçlerinin yaşamın çeşitli alanlarına hızla dahil edilmesi, modern bilgi teknolojilerine dayalı yeni bir eğitim sistemi modelinin geliştirilmesini gerektirmektedir. Bu, bir kişinin yaratıcı potansiyelini ortaya çıkarmak, yeteneğini geliştirmek, kendisini geliştirmek ve sorumluluk ihtiyacını eğitmek için koşulları oluşturmak ile ilgilidir. Dolayısıyla, Bilgi ve İletişim Teknolojisi'nin (BİT) tanıtılması, eğitimin modernizasyonu-nun temel amaçlarına katkıda bulunmaktadır: eğitimin kalitesinin ve erişilebilirliğinin arttırılması, ayrıca modern teknolojilerin ve bir bilgi kültürünün içinde bulunan bir bireyin bilgi ve iletişim yeteneklerine bağlı olarak uyumlu bir gelişimini sağlanmasıdır. Bu koşullar, bu tez araştırmasının konusunun uygunluğunu belirlemektedir, yani eğitim sürecinin etkinliğini ve yabancı dil (özellikle de İngilizce) eğitiminin kalite yönetim sisteminin etkinliğini artırmak için BİT'in tanıtımıdır. Bu yönlerin çözümü, araştırma temasını belirler. Araştırmanın bilimsel yeniliği, Twitter ve Podcast hizmetlerinin didaktik özelliklerini ve metodolojik fonksiyonlarını ortaya koymasıdır. Bu hizmetler, yabancı dil öğretiminin metodolojik bazını geliştirirken aynı zamanda da yabancı dil eğitiminin modern yöntemlerinden biri olarak dikkate alınması gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
Rapid introduction of information processes into various spheres of life require the development of a new model of the education system based on modern information technologies. It is about creating the conditions for revealing the creative potential of a person, developing abilities and educating the need for self-improvement and responsibility. Thus, the introduction of information and communication technology (ICT) contributes to the main goals of modernizing education: improving the quality of education, increasing the accessibility of education and ensuring a harmonious development of the individual who is attached to the information and communication capabilities of modern technologies and possessing an information culture. These circumstances determine the relevance of the topic of this thesis research, which consists in the introduction of ICT in order to improve the effectiveness of the educational process and the effectiveness of the quality management system of foreign language (especially: English) teaching. The solution of these aspects determines the theme of research. The scientific innovation of the research is that it reveals didactic properties and methodological functions of the Twitter and Podcast services as one of the modern methods of teaching language, which must be taken into account when developing the methodology for teaching a foreign language on its basis.