İnternet ekonomisi kapsamında e- belediyecilik:Çorum Belediyesi örneği
E municipality with in the scope of internet economy: The case of Corum Municipality
- Tez No: 592159
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AZİZ BOSTAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Kamu Yönetimi, Economics, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Bilgi Ekonomisi, e devlet, yerel yönetimler, hizmet kalitesi, bilişim sistemleri, Servqual Yöntemi, Knowledge economy, e state, local goverments, service quality, information system, Servqual method
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İktisat Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
Bu araştırmanın amacı, bilgi ekonomisinin önemini vurgulayarak, Çorum Belediyesi' nin verdiği elektronik hizmetlerle bu konudaki çalışmalarını inceleyerek, vatandaşların memnuniyetini tespit etmektir. Araştırmada bilgi ekonomisi ve Türkiye' de bilgi ekonomisinin durumu, teknolojinin ekonomik büyümeye katkıları incelenmiştir. -E devlet, hizmet, kalite, hizmet kalitesi, bilgi sistemleri hizmet kalitesi ve Servqual yöntemi kavramları tanımlanmıştır. Araştırmada bilgi ekonomisi kapsamında Çorum Belediyesi örneği incelenmiştir. Servqual yöntemi ile vatandaşların memnuniyeti ölçülmüş ve bilişim sistemlerindeki tutum ve davranışları gözlemlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this research is to detect satisfaction of Çorum Municipality about information systems emhasizing importance of knowledge economy. In this resarch; knowledge economy and Turkey' s placement in knowledge economy, contributions of technology to economic growth were examined. -E state, service, quality, service quality, service quality of information system and Servqual Method were identified. İn this resarch, e munıcıpalıty with in the scope of internet economy: the case of Çorum Municipality was examined. Satisfaction of citizens in Çorum were measured with Servqual Method and behaviours and attitudes were observed about information systems.