The cause of Nigerian civil war: State repression and human rights abuse in the cases of Boko Haram and Biafra
Nijerya sivil savaş nedeni: Boko Haram ve Bıafra'nın kasalarında devlet baskısı ve insan hakları
  1. Tez No: 598540
  2. Yazar: ABDULLAHI ABUBAKAR KAKA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HÜSEYİN ALPTEKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Nigeria, Human rights, State repression, Boko Haram, Biafra, conflict management
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Şehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu tez Nijerya'da bir iç savaş olmasının nedenini, bölgesel hükümetin Nijerya'daki sivil çatışmanın tırmanmasındaki rolü incelemektedir. Yüksek derecede insan hakları ihlallerinin ve devlet baskısının olduğu bölgelerin daha şiddetli çatışmalar yaşadığını savunuyor. Bu argüman Güney ve Kuzey Nijerya'daki şiddetli çatışmaların insan hakları ihlali kayıtlarıyla incelenmesi üzerine kuruludur. Bununla beraber, şiddet içeren ihtilaftan etkilenen bölgeler, bölgedeki yerlilere yönelik federal hükümetin müdahalesinin miktarına göre analiz edilecektir. Bu tez, federal hükümetin bir bölge içindeki hukukun üstünlüğünü ne kadar fazla denetlerse, şiddetli çatışmaların da kadar azaldığını, dolayısıyla da ne kadar az denetlerse çatışmanın da o kadar yükseldiğini savunuyor. İlaveten, bu tez Nijerya'da sivil çatışma nedeni ile ilgili literatürdeki boşluğu doldurmaya çalışıyor. Tez Nijerya'da sivil çatışmaya alternatif bir yaklaşım sunmaya çalışmakta ve hükümetin sivil çatışmaya karşı savaşma yöntemine önemli bir yaklaşım getirmeyi amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis examines the reason why there is a civil war in Nigeria. The role of the regional government in escalating civil conflict in Nigeria. It argues that the regions where there is a high degree of human rights abuses and state repression experience more violent conflicts. This argument is based on the examination of violent conflicts in Southern and Northern Nigeria with the records of human right abuses. Additionally, regions that have been affected with high degree of violent conflict will be analyzed in accordance to the amount of federal government interference towards the indigenes of the region. The thesis argues that the more the federal government checks the application of the rule of law within a region, the less likely to witness escalation of violent conflict and vice-versa. In addition, the thesis is trying to fill the missing gap in the literature on the cause of civil conflict in Nigeria. The thesis tries to provide an alternative approach to civil conflict in Nigeria and aims to provide an important approach to the way the government battles civil conflict.