Genç futbolcuların kişilik ve bazı özellikleri ile antrenörlerde bulunmasını istedikleri liderlik tarzlarının değerlendirilmesi
Personali̇ty and some characteri̇sti̇cs of young football players and evaluati̇on of the leadershi̇p styles they want coaches
  1. Tez No: 599968
  2. Yazar: ALİ NAİL ŞENGÜL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA ZAHİT SERARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Futbol, Liderlik, Kişilik, Antrenör, Football, Leadership, Personality, Coach
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Antrenörlük Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Spor Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu çalışmanın amacı 18-21 yaş arası erkek futbolcuların kişilik ve bazı özellikleri ile antrenörlerde bulunmasını istedikleri liderlik tarzları arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Soyut evren olarak Türkiye'deki 18-21 yaş arası tüm futbolcular olarak belirlenirken, Güngören ilçesindeki 18-21 yaş arası 200 futbolcu somut evren olarak belirlenmiştir. Çalışmanın veri toplama aracı olarak Eysenck Kişilik Anketi – Kısaltılmış Formu (EKAGGK) ve Spor İçin Liderlik Ölçeği (LSS) kullanılmıştır. Araştırmanın bulgularına göre; çalışma kapsamındaki futbolcuların antrenörlerde görmek istedikleri açıklayıcı ve ödüllendirici liderlik, demokratik liderlik ve otokratik liderlik ile bağımsız değişken olan futbolcuların lisanslı futbol oynama süreleri arasında anlamlı düzeyde farklılık olduğu ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to determine the relationship between the personality and some characteristics of male football players between the ages of 18-21 and the leadership styles they want to be in coaches.Abstract universe as determined as all the players from 18-21 years in Turkey, Gungoren 200 players from ages 18-21 in the district is designated as tangible universe.Eysenck Personality Questionnaire - Abbreviated Form (EKA-GGK) and Sports Leadership Scale (LSS) were used to collect data.According to the findings of the study; It was revealed that there was a significant difference between the duration of licensed football play of the footballers who were independent with independent and rewarding leadership, democratic leadership and autocratic leadership.