The effect of demarketing advertisements on decreasing alcoholic drink consumption among teenagers
Demarketing ilanlarının gençler arasında alkollü içecek tüketiminin azaltılması üzerine etkisi
  1. Tez No: 600504
  2. Yazar: WASİU ABODUNRİN AHMED
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İLKAY KARADUMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, İşletme, Advertising, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Alkollü, içecek, reklam, pazarlama, gençler, içecekler ve tüketim, Alcoholic, advertisement, demarketing, teenagers, drinks, and consumption
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu çalışmade, pazarlama reklamlarının gençler arasında alkollü içecek tüketimini azaltma üzerindeki etkisini incelemiştir. Bununla birlikte, çalışma Nijerya'daki gençler arasında reklamın alkollü içecek tüketimine etkisini özellikle incelemiştir; Nijerya'da gençlere yönelik pazarlama reklamı ile alkollü içki tüketiminin azaltılması arasındaki ilişkiyi belirledi; ve Nijerya'da gençler arasında pazarlama reklamının alkollü içecek üzerindeki etkisini araştırdı. Popülasyonun seçilen unsurlarından elde edilen bu çalışmada birincil veri kaynakları kullanılmıştır. Araştırmada tahmin teknikleri olarak Pearson korelasyonu ve regresyon analizi kullanılmıştır. Korelasyonun sonucu, tüm değişkenlerin pozitif olarak ilişkili olduğunu ve hepsinin birbirine karşı önemli olduğunu ve regresyon analizinin alkollü içecek reklam araçlarının Gençler arasında Alkollü İçecek Tüketimi üzerinde olumlu ve önemli bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Reklamın pazarlanması, ADC üzerinde olumlu ve önemli bir etkiye sahiptir ve alkol televizyonun reklamı, gençler arasında alkollü içecek tüketimi üzerinde olumlu ve önemli bir etkiye sahiptir.
Özet (Çeviri)
This study examined the effect of demarketing advertisements on decreasing alcoholic drink consumption among teenagers. However, the study specifically investigated the effect of advertisement on alcoholic drink consumption among teenagers in Nigeria; determined the correlation between demarketing advertisement and decreasing alcoholic drink consumption among teenagers in Nigeria; and examined the impact of demarketing advertisement on alcoholic drink among teenagers in Nigeria. Primary sources of data were used in this study which were sourced from the selected elements of the population. Pearson correlation and regression analysis were used as the estimation techniques in the study. The result of the correlation depicted that all the variables are positively related and they all are significant against each other while regression analysis showed that advertisement means of alcohol drink has a positive and significant impact on Alcohol Drink Consumption among Teens. Demarketing of advertisement exerts a positive and significant influence on ADC and television advertisement of alcohol has a positive and significant impact on alcohol drink consumption among teens.