Afganistandaki mevsimsel işsizliğin yoksulluk üzerine etkisi Kuzey Faryab vilayetinin Meymene şehri güney kırsalındaki köylerden bulgular
Of seasonal unemployment on poverty of Afghanistan: A sample from the southern villages of Maimana city
- Tez No: 601802
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET DİKKAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonometri, Ekonomi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Econometrics, Economics, Labour Economics and Industrial Relations
- Anahtar Kelimeler: Meymene, Faryab, Yoksulluk, Mevsimsellik, İşsizlik, İstihdam, Afganistan, Maimana, Faryab, Poverty, Seasonality, Unemployment, Employment, Afghanistan
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisadi ve İdari Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İktisat Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu tez Afganistan'daki dönemsel işsizliğin fakirlik üzerine etkisi: Meymene şehrinin güney köylerinden bir örnek üzerinedir ve üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm işsizlik, fakirlik ve mevsimselliğin tanımı üzerinedir. Bu terimler genel olarak tanımlanmış ve aralarındaki bağ açıklanmıştır. İkinci bölüm“işsizlik, mevsimsel işsizlik ve fakirlik”konularının Afganistan'daki istatistiksel verilerine odaklanmaktadır; kullanılan veriler önemli ve değerli kaynaklardan alınmıştır ve tüm sayılar ve tablolar Afganistan'ın son yıllardaki verilerine dayanmaktadır. Üçüncü bölüm benim araştırma konum olan Afganistan'daki dönemsel işsizliğin fakirlik üzerine etkisi: Meymene şehrinin güney köylerinden bir örnek üzerine odaklanmaktadır. Birinci bölüm bölgenin coğrafi, ekonomik ve demografik yapısını açıklamakta ve ikinci bölüm bölgeden toplanan veriler ışığında araştırma konusunun analizini yapmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis is about the effect of seasonal unemployment on poverty of Afghanistan: a sample from the southern villages of Maimana city, and it consists of three chapter. The first chapter is about the definition of unemployment, poverty and seasonality. These terms are generally defined and the bond between them is explained. The second chapter focuses on statistical data of Afghanistan on“unemployment, seasonal unemployment and poverty”; the used data are taken from important and valuable sources and all figures and tables are based on the recent years data of Afghanistan. The third chapter focuses on my research topic; the effect of seasonal unemployment on poverty of Afghanistan: a sample from the southern villages of the Maimana city. The first part defines the geographical, economical and demographical structure of the region and the second part analyzes the research topic in the light of the data collected from the region.