Konaklama işletmelerinde sosyal medya kullanılması ve yöneticilerin sosyal medya pazarlamasına yönelik algılamaları: Fethiye İlçesinde bir uygulama
The use of social media in accommodation businesses and perceptions of managers about social media marketing: An applications in Fethiye
- Tez No: 605548
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖMER ZAFER GÜVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Konaklama İşletmeleri, Sosyal Medya, Sosyal Medya Pazarlaması, Hospitality Enterprises, Social Media, Social Media Marketing
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 155
Özet
Bu çalışmada, Fethiye bölgesinde faaliyet gösteren konaklama işletmelerinde sosyal medya kullanımı ve yöneticilerin sosyal medya pazarlamasının yararlarına yönelik algılamaları araştırılmıştır. Araştırma, bir konudaki mevcut durumu araştırmak ve belirlemek söz konusu olduğundan nicel araştırma yöntemlerinden betimsel araştırma türündedir. Araştırmada veri toplama aracı olarak anket tekniği kullanılmıştır. Veriler bölgede faaliyet gösteren 54 adet konaklama işletmesinden yüz yüze görüşme yapılarak toplanmış ve SPSS programı ile analiz edilmiştir. Araştırma sonuçları bölgedeki konaklama işletmelerinin sosyal medya platformlarını daha çok müşterilerle karşılıklı iletişim kurmak, yeni müşteriler kazanmak ve satışları arttırmak amacıyla kullandıklarını göstermektedir. Araştırmanın bir diğer sonucu ise, konaklama işletmelerinin yöneticilerinin sosyal medya pazarlamasının yararlarına yönelik algılamalarının oldukça yüksek olduğu yönündedir.
Özet (Çeviri)
In this study, the use of social media in hospitality enterprises operating in the Fethiye region and the perceptions of managers about the benefits of social media marketing were investigated. Research is a descriptive research from quantitative research methods, since it is the aim of researching and determining the current situation in a given subject. Survey technique was used as data collection tool in the research. The data were gathered by face-to-face interviews from 54 hospitality enterprises operating in the region and analyzed by the SPSS programme. The survey results Show that hospitality enterprises in the region are using social media platforms to communicate more with customers, win new customers and increase the sales. Another finding of the study is that the perception of the managers of the hospitality enterprises regarding the benefits of social media marketing is quite high.