Measuring of employees' satisfaction and motivation ontheir performance: A case study of Afghanistan civilservant Herat province
Çalışanların performansılarına memnuniyeti ve motivasyonunun ölçülmesi: Afganistan sivil çalışanlara Herat ilinde bir vaka çalışması
- Tez No: 606903
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZGE EREN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Satisfaction, Motivation, Performance, Civil Servant.İnsan kaynakları yönetimi, bir kuruluşun gelişiminde en önemli faktör olarak kabul edilir. Bu nedenle
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
İnsan kaynakları yönetimi, bir kuruluşun gelişiminde en önemli faktör olarak kabul edilir. Bu nedenle, her organizasyonda tatmin edici ve motive edici olan hümanist ahlakine dikkat bir gereklilik ve önceliktir. Bu yüzden çalışanların memnuniyeti ve motivasyonu her organizasyonda özellikle kamu kuruluşlarında en önemli konulardan biridir. Bu, kuruluşun etkinliği ile doğrudan ilgilidir. Ayrıca, bir işi yeniden tasarlayarak iş özellikleri; çalışanların memnuniyetini ve motivasyonunu etkiler ve çalışanların performansını artırır. Bu çalışmada, memnuniyet ve motivasyonun çalışan performansına etkisini Herat ilindeki kamu kuruluşu memurların ampirik bir bulgular ile incelenmektedir. Afganistan'ın Herat ilindeki memur çalışanlarından birincil verileri toplamak üzere 150 katılımcıdan oluşan bir anket çalışması yapıldı. Bu araştırmanın iki ana bulgusu olarak öncelikle memnuniyet ve motivasyon arasındaki anlamlı pozitif ilişki ve kamu kuruluşunda memur performansıdır, İkinci temel bulgu, yüksek düzeyde terfi programları, etkin performans sağlanmasında önemli bir rol oynamasıdır. Ayrıca, bu çalışmada, ilgilenen menfaat sahiblere Afganistan Herat ilindeki kamu kuruluşlarında gelişim ve kapasite geliştirme planlarında memnuniyet ve motivasyon stratejilerinin nasıl dahil edileceğine dair öneriler ve ayrıca çalışan performansını artırmak için istenen sonuçları verebilecek etkin terfi programları yürütmeye yönelik tavsiyeler bulunmaktadır. Anahtar Kelimeleri: Memnuniyet, Motivasyon, Performans, Kamu Personeli.
Özet (Çeviri)
Human resource management is considered as the most important factor in development of an organization. Therefore, attention to humanistic moral to satisfy and motivate in each organization are a necessity and priority. Therefore, employees' satisfaction and motivation is one of the most significant issues in each organization especially in civil servant organization. It is directly related to the efficiency and effectiveness of the organization. In addition, job Features By redesigning a job; it affects employees' satisfaction and motivation. This leads to improves employee performance. This study investigates the effect of satisfaction and motivation on employee performance with empirical evidence from Herat province civil servant organization. A survey was conducted on a sample of 150 respondents from civil servant employees in Herat province, Afghanistan for gathering primary data. Two main findings of this research are firstly the significant positive correlation between satisfaction and motivation, and employee performance in civil servant organization. The second main finding is that have the high level of promotion programs had a significant role in making effective performance. Also this study provided recommendations to the interested stakeholders on how to include satisfaction and motivation strategy in their development and capacity building plan in civil servant organization in Herat province Afghanistan, and also recommendations on conducting effective promotion programs that can yield desired results in order to improve employee performance.