Belediye çalışanlarında örgütsel sinizm tutumunun işe yabancılaşma üzerine etkisi: İstanbul ili Esenyurt Belediyesi örneği
The effect of the organization of organizational synthesis on mentaging in municipal employees: The municipality of Esenyurt, İstanbul province
  1. Tez No: 615079
  2. Yazar: ÖZNUR KARABAŞ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ DUYGU SAV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İş Tatmini, Sinizm, Örgütsel Sinizm, Job satisfactions, Organizational cynicism
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Esenyurt Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Bu çalışmada belediye çalışanlarının örgütsel sinizm ve işe yabancılaşma düzeyi arasındaki değişim incelenmiştir. Çalışmada örgütsel sinizm ve işe yabancılaşma ile ilgili alanyazı taraması yapılmıştır. Belediye çalışanlarının işgörenler üzerindeki örgütsel sinizm algıları ve işe yabancılaşma eğilimleri arasındaki ilişkisi ve etkisinin ölçülmesi amacıyla belediye çalışanlarına anket uygulanmıştır. Bu çalışmada veri toplama aracı olarak kullanılan anket formu geçerliliği ve güvenirliği araştırma tarafından test edilmiştir. Söz konu anket 275 kişiye uygulanmıştır. Araştırma sonucunda örgütsel sinizm ve işe yabancılaşma arasında pozitif yönlü ilişki olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the difference between organizational cynicism and alienation level of municipal employees is examined. In the study, literature on organizational cynicism and alienation to work was conducted. In order to measure the relationship and impact of municipal employees' perception of organizational cynicism on employees and alienation tendencies, a questionnaire was administered to municipal employees. In this study, the validity and reliability of the questionnaire used as data collection tool were tested by the research. The questionnaire was applied to 275 people. As a result of the study, a positive relationship was found between organizational cynicism and alienation.