BJP in social media: A multiple time analysis of ideology in terms of populism and nationalism
Sosyal medyada BJP: Popülizm ve milliyetçilik açısından ideolojinin çoklu zaman analizi
- Tez No: 616863
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HEBA RAOUF MOHAMED EZZAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: milliyetçilik, Halkçılık, BJP, Sosyal medya, Çoklu zaman, populism, nationalism, BJP, social media, multiple time
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İbn Haldun Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
Hindistan'daki BJP (Bharatiaya Janata Partisi) son iki döneminde büyük bir çoğunlukla birlikte art arda iki galibiyetle sonuçlanan eşi görülmemiş bir seçim başarısına imza atmıştır. Bu başarı, hem yerel hem de ulusal seçimlerde, insanları kendi lehlerine harekete geçirirken sosyal medyayı çoğunlukla başarılı bir şekilde kullanmalarına bağlanmaktadır. Bu sebeple, 2014'teki ulusal seçim ve ardından yapılan federal düzeydeki yerel seçim Hindistan'daki ilk 'sosyal medya seçimi' olarak adlandırılmıştır. BJP'nin sosyal medya kullanımını ve bu başarısını popülizmin küresel yükselişi ve alternatif medyayı kullanma eğilimleri ile bağdaştırma ve görme çabası olmuştur. Öte yandan, daha önceden üretilmiş literatürün çoğu BJP'yi milliyetçi ya da milliyetçi-sağ parti olarak değerlendirmiştir. Bu çalışma BJP'nin sosyal medya üretimini analiz etmeyi ve milliyetçi mi yoksa popülist bir parti mi olduklarına karar vermeyi amaçlamaktadır. Bunun için, farklı zaman dilimleri incelenmiş, aynı zamanda ideolojik pozisyonu açısından BJP'nin üretiminde herhangi bir değişime ya da istikrara yol açıp açmadığı incelenmiştir. Bu araştırma göstermiştir ki daha uzun zaman imgelemlerinde bir istikrar varken, dalgalanmaların çoğu daha kısa zaman dilimleriyle ilişkilidir.
Özet (Çeviri)
The BJP (Bharatiaya Janata Party) of India has achieved unprecedented electoral success in its last two terms, resulting in two consecutive wins with a large majority. This success, both in national and local elections, is often credited to their successful use of social media in mobilizing people on their behalf. For this reason, the national election in 2014 and subsequent local election at the federal level was termed the first“social media election”in India. There is an effort to see and connect the BJP's use of social media and its success with the global rise of populism and their inclination to use alternative media. On the other hand, most of the literature previously produced regarding the BJP considered the BJP as a nationalist or right-wing nationalist political party. This study attempts to analyze the BJP's social media articulation and decide if they are nationalist or populist. To do this, different timeframes are observed, as well as if it creates any variation or stability in the BJP's articulation in terms of its ideological position. The research shows that most of the fluctuation is related with shorter layer of time, while there is a stability in their imagination of longer time.