Marka yönetimi özelinde bir devlet teşviği olarak Turquality'nin rolü ve sektörler üzerinde kalitatif olarak incelenmesi
The role of Turquality as a state promotion in brand management and qualitative investigation on sectors
  1. Tez No: 617003
  2. Yazar: CANSU TONGUÇ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İRFAN AKYÜZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Marka yönetimi, devlet teşvikleri, Turquality, Brand management, government incentives, Turquality
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tedarik Zinciri Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Marka kavramı, firmalar tarafından gün geçtikçe önem verilmeye başlanmıştır. Marka olma yolunda sadece yurtdışı pazarlarda değil yurt için pazarlarda da zorlu şartlar mevcuttur. Firmalar hem rakipleri ile rekabet halindeyken hem de çabuk fikir ve zevkleri değişen son tüketiciye ulaşmalı ve akıllarında iyi imaj bırakmanın yollarını araştırmaktadır. Firmalar her iki pazarda da tutunabilmek ve güçlü finansal güce sahip olmaları gerekmektedir. Bu aşama devlet firmalara çok farklı devlet teşvikleri sağlamaktadır. Turquality bu desteklerin en kapsamlı halidir. Firmalara hem maddi hem de maddi olmayan kapsamlı desteklerde bulunarak, marka bilinirliliğini arttırırken, pazarda tutunma ve pazar payını arttırmayı sağlamaktadır. Bu çalışmada Turquality Destek Programı ve Marka destek Programından yararlanan firmalar incelenmiş ve Turquality'nin firmalar üzerindeki etkileri araştırılmıştır. İstanbul'daki 10 firma ile derinlemesine mülakat yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
With each passing day, companies've started taking account of“ Brand Concept ”and there are arduous conditions to become“a Brand”both in home markets and overseas markets. While companies compete with each other, they shall be agile to reach the end consumers to meet their rapidly changing tastes and ideas as well as investigating to create a positive image on them. In order for companies to compete in both home and overseas markets, they shall be financially strong. At this stage, States provide governmental incentive to companies and“Turquality”is one of them and also the most comprehensive one.“Turquality”provides both financial and non-financial asisstance to companies which results in increased their brand recognition and their market share. The purpose of this research is to study“Turquality Program”and its positive effects on companies. Total of ten companies which are located in Istanbul have been intensively interviewed.