Konkordato ilan eden işletmelerde finansal yönetim
Financial management in companies declaring concordatum
- Tez No: 620264
- Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT AYPEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maliye, İşletme, Finance, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Konkordato, Finansman Yönetimi, İşletme, Concordato, Financing Management, Business
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
İşletmeler finansal krizlerde ve tıkanma süreçlerinde, bu süreci aşabilmek için çeşitli yol ve yöntemler aramaktadırlar. Bu yöntemler işletmelerin içinde bulundukları ekonomik daralmanın nedenleri ve boyutlarına göre değişmektedir. Günümüzde işletmelerin ekonomik daralmadan ve iflastan kurtulabilmeleri için uyguladıkları yöntemler arasında konkordato en bilinenlerinden birisidir. Konkordato başvurusunda bulunan bir işletme, işletmenin iflastan kurtulabilmesi için finansman yönetimini devletin belirlediği düzenlemeler çerçevesinde revize etmektedir. Konkordato başvurusunun kabulü ile birlikte işletmenin finansman yönetimi tamamen bu yeni düzenleme ekseninde yeniden şekillendirilmektedir. Bu tezde konkordato ilan eden işletmelerde finansman yönetiminin nasıl gerçekleştirildiği üzerinde durulmaktadır. Konkordato süreci, bu süreçte hangi iş ve işlemlerin düzenlendiği, işletmenin yönetim yapısında konkordatonun ne gibi etkiler oluşturduğu başlıkları bu tezde ele alınan konular arasındadır. Ayrıca bu tezde konkordato ilan eden örnek bir işletmenin hangi işlemleri gerçekleştirdiği, konkordato sürecinde finansman yönetimini nasıl sağladığı üzerinde durulmuştur. Bu kapsamda tezin sonucunda konkordato ilan eden işletmelerin spesifik bir finansal yönetim sistemine geçiş yaptığı ve bu yeni sistemde bir çeşit olağanüstü finans yönetiminin geçerlilik kazandığı ifade edilebilir.
Özet (Çeviri)
In financial crises and congestion processes, enterprises seek various ways and methods to overcome this process. These methods vary according to the reasons and dimensions of the economic contraction in the enterprises. Today, it is one of the most well-known concordat methods in order to get rid of economic contraction and bankruptcy. An entity applying for a concerted law revises its financial management within the framework of the regulations determined by the government in order to avoid bankruptcy. With the adoption of the concordat application, the financial management of the enterprise is completely reshaped in this new regulation axis. This thesis focuses on how financial management is performed in enterprises that declare concordat. The concordat process, which works and processes are organized in this process, and the effects of the concordat on the management structure of the enterprise are among the topics covered in this thesis. In addition, in this thesis, it is emphasized which processes a sample company declaring concordat performs and how it provides financial management during concordat process. In this context, it can be stated that the companies that declare concordatons as a result of the thesis have switched to a specific financial management system and some kind of extraordinary financial management has gained validity in this new system.