İç Pazarda Yelkenli Tekne Sektörünün Büyümesinin Önemi Ve Olası Sonuçları
Importance Of growth of the sector in the internal market results sail boats
  1. Tez No: 620734
  2. Yazar: EFTAL ÇİFTÇİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. YAĞMUR ÖZYER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yelkenli Tekne, Pazarlama, Ekonomi, Turizm
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
ÖZET İç Pazarda Yelkenli Tekne Sektörünün Büyümesinin Önemi ve Olası Sonuçları Eftal ÇİFTÇİ Yüksek Lisans Tezi, İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programı Danışman: Yar.Doç.Dr. Yağmur ÖZYER Temmuz, 2016 Türkiye'de yelkencilik tarihi Cumhuriyet öncesi yıllara (1912) dayanmaktadır. Başlangıçta yelkencilik faaliyetleri İngiliz ailelerin aktiviteleri ile sınırlı kalmaktadır. Takip eden yıllarda Moda, Büyükada ve Bakırköy'de yelken kulüpleri kurulmaya başlanmıştır. Rekabetin gün geçtikçe arttığı, kendi benliğinin farkında, seçme ve alma özgürlüğü olan yeni tip müşterilerin ortaya çıkması, Sürekli değişim ve belirsizliğin olduğu, sınırların kalkması ile küreselleşen dünya ekonomisi, piyasa ortamını firmalar için çok zor hale dönüştürmüştür. Bu nedenle pazarlamaya ilişkin stratejiler geliştirmek ve bunu tüm pazarlama karmasına entegre etmek gerekmektedir. Dolayısıyla tekne pazarı için strateji oldukça esnek bir kavramdır.Önceleri yalnızca soylu ve zengin ailelerin eğlencesi olan yelkenli araçların teknoloji ışığında gelişmesi ve satışlarının artması yaygınlaşmasına olanak tanımıştır. Günümüzde yelkenliler sadece soyluların ve zenginlerin kullandığı araçlar değil denizciliğe önem veren hemen her kesimden insanın bir spor ve eğlence aktivitesi olarak kullanılmaktadır. Yelkenli faaliyetleri günümüzde istihdam ve ekonomik katkılarının dışında ülke turizminde son derece önemli bir etki yaratmaktadır. Dolayısıyla yelkencilik faaliyetlerinin geliştirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması ve desteklenmesi gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Importance of the growth of the sector in the Internal Market Results Sailboats. Eftal ÇİFTÇİ Business Management Graduate Program Supervisor: Assistand Docent Dr.Yağmur ÖZYER Turkey in the sailing history of the republic to the year before (1912) is based. Initially sailing activities with the activities of the British family remains limited. The following year, in fashion, Buyukada Bakırköy Inc. Sailing clubs have been established. Competition has increased day by day, aware of his own self, with the freedom to select there ceiving end of new customers emergence, that the constantun certainty Inc. We change, globalization of the world economy and there moval of border markets' environment,companies have turned it up too hard. Therefore Develop Strategies for marketing Inc. All that is needed to integrate the marketing mix. Therefore, your strategy craft market is quite a flexible concept. Previously the entertainment of the wealthy noble family visit only sailing vessel with the development of technology in the light, it has enabled the expansion of the sales in crease. Today, the only noble sailing just Inc. Tools used by the rich maritime not giving importance to him, it has used sports to entertainment as part of the human immediately movement.Sailing activities today employs Inc. Graduated last in the country outside of the economic contribution of tourism effect creates a significant other. Therefore, the development of sailing activities, we are both supported to ensure its sustainability.