إدارة المخاطر الشرعية في المصارف الإسلامية
İslamî bankacılıktaki şer'î risklerin yönetimi (The management of Islamic legal risks in Islamic banking)
  1. Tez No: 620910
  2. Yazar: AHMED AHMED MOHAMMED ALANSI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SUHEL A. F. HAWAMDEH
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Ekonomi, Religion, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: İslami bankalar, risk yönetimi, Şeriat riskleri, İslam ekonomisi, Islamic banks, risk management, Sharia risks
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Arapça
  9. Üniversite: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İslam İktisadı ve Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İslam İktisadı ve Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Bu çalışmanın amacı, yasal riskleri, türlerini ve biçimlerini bilmek ve aynı zamanda yatırım için finansman ve form oluşturmada ve taklitten uzakta inovasyon ve özgünlük üzerinde çalışmak için meşru riskleri yönetme ve ölçme ilkelerinin pratik yönünü tanımlamaktır. Bu araştırmanın önemi, İslam bankacılığındaki hızlı gelişmenin ve geleneksel bankalardaki işlemlerle örtüşen ve benzerlik gösteren sözleşmelerin ve işlemlerin çeşitliliğinin ışığında ortaya çıkmaktadır. Araştırma, araştırmanın konusu ile ilgili kısmi bilgileri, dört okuldaki referansların annesi olan orijinal kaynaklarından ve akademisyenlerin, geçmiş ve şimdinin sözlerini ve kaydettiğim bilginin doğruluğuna ve kesinliğine ulaştıklarından emin olduklarını kanıtlarken, orijinal kaynaklarından kısmi bilgi toplamada tümevarım yöntemini benimsedi. Arama .. Arama bir dizi sonuç ve öneri ile sona erer.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to know the legal risks, in Islamic finThe aim of this study is to know the legal risks, in Islamic finace their types and forms, as well as to identify the practical side of the shariah principles of managing and measuring risks, in order to work on innovation and originality in creating contracts and forms of financing for investment and away from imitation. The importance of this research comes in the light of the rapid development in Islamic banking, and the diversity of contracts and transactions, which have overlapping and similarities with transactions in traditional banks. The research adopted the inductive method in collecting partial information related to the subject of in the research from its original sources, which are the mothers of references in the four schools of jurisprdence, and the sayings of scholars, past and present, and what the juristic councils have adopted in the present era, while making sure of their evidence until they have reached the conviction and certainty of the accuracy of the information that I have recorded in the research. The research ends with a set of results and recommendations.