Retoriksel arena modeli temelinde 15 Temmuz siyasal krizinin incelenmesi
Research of 15 July political crisis based on retorical arena model
  1. Tez No: 622479
  2. Yazar: TUNA YILDIRIM
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ATILIM ONAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Kamu Yönetimi, Public Relations, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kriz, Kriz Türleri, Siyasal Kriz, Kriz yönetimi, Kriz İletişimi, Darbeler, 15 Temmuz darbe girişimi, Retorik Arenası Kuramı, Crisis, Types of Crises, Political Crisis, Crisis Management, Crisis Communication, Coups, 15 July Coup Attempt, Rhetorical Arena Theory
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 141
Özet
Bu çalışmanın genel amacı, 15 Temmuz Darbe Girişiminin kriz iletişimi bağlamında incelenmesidir. Kriz iletişimi ile ilgili olarak literatürde çeşitli kuramlar söz konusudur. Retoriksel arena kuramı ise diğerlerinden farklı olarak kriz iletişimine dair çok sesli bir yaklaşım önerir. Bu çalışmada 15 Temmuzda yürütülen kriz iletişimi süreci çok sesli yaklaşımı temel alan retoriksel arena kuramı bağlamında incelenmiştir. Çalışmada ele alınan kriz durumu, 3 temel süreç (kriz öncesi, kriz dönemi, kriz sonrası) üzerinden incelenmiş ve her süreç kendi içinde kilometre taşı niteliği taşıyan olaylar bağlamında ele alınmıştır ve değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The overall aim of this study is to examine the July 15 coup attempt in the context of crisis communication. There are various theories about crisis communication in the literature. Rhetorical arena theory, on the other hand, proposes a polyphonic approach to crisis communication. In this study, the crisis communication process carried out on July 15 is examined in the context of rhetorical arena theory based on polyphonic approach. The crisis situation discussed in the study is examined through 3 main processes (pre-crisis, crisis period, post-crisis) and each process is handled and evaluated within the context of milestone events.