İş sağlığı ve güvenliği kapsamında risk analizi ve metal sektöründe bir uygulama
Risk analysis in work health and safety and an application in the metal sector
  1. Tez No: 623401
  2. Yazar: EMEL ADIYAMAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HAMZA SAVAŞ AYBERK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İş Güvenliği, İş Sağlığı, Risk Değerlendirme, Occupational Safety, Occupational Health, Risk Assessment
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İş Güvenliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İş Güvenliği ve Sağlığı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Bu incelemede metal sektöründeki bir organizasyonun risk değerlendirmesinin yapılması ile ona uygun değerleme metodunun seçilip organizasyondaki işgörenlerin, güvenli iş ortamında yüksek motivasyon ve moral düzeyi ile çalışması istenmiştir. Motivasyon düzeyinin yükselmesiyle işletmenin üretiminin veriminin artması hedeflenmektedir. Gerçekleştirilen incelemede risk değerlendirme matris yönteminden yararlanılmış, firmada saha gezileri yapılarak yüksek risk taşıyan süreçler belirlenmiş olup bu süreçler için risk değerlendirmesi yapılmıştır. Risk değerlendirmesi neticesi doğrultusunda işletmede karşılaşılabilecek en büyük tehlikeler saptanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, it is desired to conduct risk assessment in a business operating in the metal industry and to ensure that employees who are operating by selecting the appropriate valuation method are given high morale and motivation work in a safe environment. With this increased motivation, the company aims to produce more efficiently. Risk assessment matrix method was used in the study, field trips were arranged in the firm and high risk processes were determined and risk assessment was made for these determined processes. According to the results of the risk assessment, the biggest threats to the operation were tried to be determined.