KOSGEB'in faaliyetleri ve ekonomiye katkısı
KOSGEB's activities and contribution to the economy
- Tez No: 623913
- Danışmanlar: PROF. DR. RAMAZAN KILIÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: KOSGEB Faaliyetleri, KOBİ Tanımı, KOBİ'lerin Avantaj ve Dezavantajları, SMIDSA, The SME definition, SME'sare the advantages and disadvantages
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
Ekonomik yapıları ne kadar farklı olursa olsun Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler gelişmiş ülkelerde de gelişmekte olan ülkelerde de ülke ekonomisinde önemli bir yere sahiptir ve önemi, her ülkede artmaya başlamıştır. Ülkedeki bütün işletmelerin yüzde 99'undan fazlasına sahip olan Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler, istihdam oluşturmasına, verimliliğe, girişimciliğin geliştirilmesine, yatırım yapılmasına, bölgesel kalkınmaya, rekabet ortamının oluşturulması ve yaratılmasına ve dolayısıyla en yüksek ekonomik göstergelere önemli katkılarda bulunmaktadır. Ayrıca KOBİ'ler toplum refahının ve sosyal düzenin gelişmesinde de önemli faydalar sağlamaktadır. KOBİ'ler artan rekabet ortamından çok fazla etkilenmekte ve birçok sorun ile karşı karşıya kalmaktadırlar. KOSGEB bu aşamada devreye girerek küçük işletmelere rekabet gücü kazandırmak ve piyasadaki sorunların verimliliklerini etkilememesi ve faaliyetlerini sürdürebilirliğini sağlaması için destek vermektedir. Bu nedenle KOSGEB'e, firmalarla birlikte hareket etmede büyük işler düşmektedir. Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin fiziki ve idari altyapı eksikliklerinin hızla tamamlanması ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılması adına bir çok çalışma yapılmaktadır. Bu çalışmada KOBİ'lerin Türkiye'deki durumları ve sorunları ele alınarak KOSGEB'in bu alanda yaptığı çalışmalar, KOBİ'lerin genel özellikleri, geliştirilmesi için yapılması gerekenler, fonksiyonlarının neler olduğu belirtilmiştir. Sonuç olarak ise KOSGEB'in faaliyetlerinde ana temanın KOBİ'ler olması gerektiği belirtilerek bu alandaki çalışmaların geliştirilmesi için öneriler getirilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
No matter how different economic structures Small and Medium-Sized Enterprises in developing countries as in developed countries have an important place in the national economy and its importance, it began to increase in all countries. Percent of allenterprises in ourcountry 99 'flour accounts for more Small and Medium-Sizedenterprises, jobcreation, investment in the, entrepreneurship development, regional development, productivity, creation of a competitive environmen Small and Medium-Sized Businesses also provide important benefits in the development of social welfare and social order. Small andMedium-Sized Businesses increasingly competitive environment from being affected too much and are faced with many problems. Small andMediumIndustry Development andSupport Administration provides support to small businesses to gain competitive power is activated at this stage and the problems affecting theefficiency of the market and toensurethesustainability of theiractivities. Therefore, the Small and MediumIndustry Development andSupport Administration, have great jobs to move with the company. Physical and administrative infrastructure of Small and Medium-Sized Enterprises lacktherapid completion of thenecessary legal arrangements are made on behalf of a lot of work. Inthisstudy, Small andMedium-Sized Enterprises by considering the situation and problems in Turkey, Small and MediumIndustry Development andSupport Administration of his studies in thisarea, the general characteristics of small and medium-sized enterprises needs to be done to develop, it is stated that what their functionsare. As a result, the Small and MediumIndustry Development and Support, indicating that the main theme in theactivities of the Administration of Small and Medium-Sized Businesses should have tried to come up with suggestions for the development of work in this area.