Diyarbakır örneğinde göç ve kadın
İmmigration and women in Diyarbakir example
- Tez No: 624003
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NACİYE YILDIZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Göç, Kadın, Göçmen, Diyarbakır'da Göç, Kadın Göçü, Migration, Women, İmmigrant, Migration at the Diyarbakır, Migration of women
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dicle Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Bu çalışmada“Diyarbakır örneğinde Göç ve Kadın”ilişkisi tartışılmaktadır. Kadının Diyarbakır'a yerleştikten sonra hane içinde ve hane dışında yaşamış olduğu toplumsal değişim göç kuramlarıyla ve yaşanılan yerin toplumsal yapısıyla açıklanmaya çalışılmıştır. Bu çalışmada kadınların etnik, dini, coğrafi kökeni, iş hayatı ayrımı yapılmaksızın Diyarbakır'daki kent yaşamının kadınlar üzerindeki etkilerinin incelemesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda Diyarbakır'a sonradan yerleşen 108 kadın ile görüşme yapılmış. Bu görüşmeler sonucunda elde edilen verilerin analizine bağlı olarak araştırma sonuçlandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
İmmigration and women relationship are discussed in Diyarbakır example in this study. The social change that women experienced in household and outside household after they settled in Diyarbakır, was tried to be explained with migration theories and the social structure of living place. This study intended to research the effects of city life on women in Diyarbakır without discriminating their ethno-religious, geographical origin, business life. Hence, within this scope, the interviews were made with 108 women who setled in Diyarbakır later. Depending on analizing the data obtained as a result of these interviews, this investigation was concluded.