Postmodernism and postmodern politics
Postmodernizm ve postmodern siyaset
- Tez No: 62876
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET OKYAYUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Postmodernizm, siyaset, güncel değişimler iv, Postmodernism, politics, contemporary transformations 111
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 133
Özet
Bu çalışmada, günümüz Batı toplumlarının, daha önceki dönemlerden farklı bir toplumsal yapı kazandıkları ve bu toplumsal yapının postmodern olarak tanımlanabileceği savından hareket edilmektedir. Çalışmanın temel amacı postomdern bir düşünce çizgisini takip ederek sözkonusu değişimleri, özellikle de siyaset alanındaki değişimleri, irdelemektir. Postmodernizmin, post- endüstriyel toplumların kültürel biçimi olduğu iddiasına dayanarak, postmodern bir toplumun siyasi, ekonomik, toplumsal ve kültürel boyutlarının derin bir dönüşümden geçtiği öne sürülmektedir. Buradan hareketle, bu çalışma, yeni toplumsal yapıların, fikirlerin ve eylemliliklerin yeni siyaset yapma tarzlarına yol açtığını göstermektedir.
Özet (Çeviri)
In this study it is being claimed that contemporary Western societies are reconstructed within a social structure that is quite different from the previous ages and that this social structure is to be called the postmodern society. The basic purpose of this study is to investigate the debates on the changing social structure and on its political dimension, upon a postmodern line of thought. Following the argument that postmodernism is the cultural form of post-industrial societies, it is being further claimed that the political, economic, cultural and social dimensions of postmodern society are undergoing a profound transformation. By particularly focusing upon the changes taking place in the political dimension, this study argues that the new social formations, practices and ideas have paved the way for new ways of making politics.