Büyükşehir belediyelerinde lastik tekerlekli ulaşımda hakediş modeli: İstanbul örneği
Design model for tire wheel transport in metropolitan municipalities: İstanbul example
  1. Tez No: 629690
  2. Yazar: ZÜBEYİR ÖMER KARAKAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ILICALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, İşletme, Şehircilik ve Bölge Planlama, Transportation, Business Administration, Urban and Regional Planning
  6. Anahtar Kelimeler: Entegre Planlama, esnek planlama, kalite teşvikli brüt maliyet sözleşmesi, lastik tekerlekli toplu taşıma, otobüs işletmeleri hakediş modeli, Bus companies progress payment model, flexible planning tire wheeled transport, integrated planning, quality assured gross cost contract
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Ulaştırma Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Hazırlanan tez kapsamında belirlenecek olan ihale ve sözleşme yönetim modeli ile toplu ulaşım hizmetinin sunumundan sorumlu otorite ve operatör arasındaki ilişkilerin belirlenmesi, hizmetin sağlanmasından sorumlu otorite ile hizmeti sunmaya istekli tarafların karşılıklı görev, sorumluluk ve yetki alanlarının belirlendiği sözleşme tipinin ortaya konması amaçlanmaktadır. İstanbul toplu ulaşım sistemi yapısını göz önünde tutarak, yapılan literatür çalışmaları ve iyi uygulamaların incelenmesi sonucunda otorite ile operatör arasındaki ilişki düzeyini belirleyen sözleşme modeli olarak kalite teşvikli brüt maliyet anlaşmasının uygulanması gerektiği ortaya konmuştur.
Özet (Çeviri)
It is aimed to determine the relations between the authority and operator responsible for the provision of public transportation service and the contract type in which mutual authority, responsibility and authority areas of the authority and the parties willing to provide the service are determined. Considering the Istanbul public transportation system structure, the literature studies and examining the good practices revealed that the quality-incentive gross cost agreement should be applied as a contract model that determines the level of the relationship between authority and operator.