Beş ve dört yıldızlı konaklama işletmeleriyle, birinci sınıf tatil köylerinde satış promosyonu uygulamaları
Sales promotion activities in five and four star hotels and first class holiday villages
  1. Tez No: 63150
  2. Yazar: GÜVEN ARDAHAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET MİTHAT ÜNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: konaklama işletmeleri, tüketici grupları, hizmetlerin özellikleri, hizmet pazarlama karması, tutundurma karması, satış promosyonu, hospitality establishments, consumer groups, characteristics of the services, services marketing mix, promotional mix, sales promotion
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
ÖZET Bu çalışma, konaklama işletmeleri tarafından uygulanmakta olan tutundurma faaliyetleriyle bu işletmelerce kullanılan satış promosyonu araçlarının incelenmesine yönelik olarak yapılmıştır. Çalışmada geniş bir literatür entegrasyonu yapılarak, konaklama işletmelerinin faaliyette bulunduğu hizmet sektörüne ilişkin hizmet pazarlama karması ve bu karma çerçevesinde tutundurma faaliyetleri ve satış promosyonu araçları kapsamlı bir şekilde incelenmiştir. Öte yandan, çalışmanın araştırma kapsamında, konaklama işletmelerine uygulanan anket sonuçlan değerlendirilerek tutundurma ve satış promosyonu araçlarıyla ilgili alternatifler önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
III ABSTRACT This study is related with the application of promotional activities and the examination of sales promotion tools used by the lodging operations. The promotional activities and sales promotion tools have been studied in detail by conducting broad literature integration in the framework of services marketing mix concerned with the service sector where the hotels operate. On the other hand, the alternative ways with regard to promotion and sales promotion tools have been suggested to hospitality establishments in the survey context of the study by evaluating the results of the survey.