Zaman ve stres yönetiminin organizasyon taahhütü üzerine etkisi: Libya'daki cebir Algarbi Üniversitesi'nde durum çalışması
The effect of time and stress management on organization commitment: Case study at the University of Aljabal Algarby in Libya
- Tez No: 632994
- Danışmanlar: PROF. DR. OZAN BÜYÜKYILMAZ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Zaman Yönetimi, Stres Yönetimi, Örgütsel Bağlılık, Time Management, Stress Management, Organization Commitment
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Karabük Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışmanın amacı zaman yönetiminin ve stress yönetiminin örgütsel bağlılık üzerindeki etkisini belirleyebilmektir. Bu amaç kapsamında Libya'daki Aljabal Algarby Üniversitesi'nde görev yapan 247 öğretim üyesi üzerinde bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Hazırlanan anket formu yüzyüze olarak deneklere ulaştırılmış ve veriler toplanmıştır. Hipotezleri test etmek için regresyon analizlerinden faydalanılmıştır. Araştırmanın sonucunda stres yönetiminin çalışanların örgütsel bağlılığı üzerinde etkisinin olduğu, fakat zaman yönetminin anlamlı bir etkisinin bulunmadığı belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to determine the effect of time management and stress management on organizational commitment. For this purpose, a research was carried out on 247 faculty members working in Aljabal Algarby University in Libya. The questionnaire was delivered face-to-face to the subjects. Regression analysis was used to test the hypotheses. As a result of the research, it has been determined that stress management has an effect on the organizational commitment of employees, but time management has no significant effect.