Dijital yerlilerin sosyal medya reklamlarından etkilenme düzeyleri: Instagram örneği
Levels of affected of digital natives from social media ads: Example of Instagram
- Tez No: 634263
- Danışmanlar: PROF. DR. SEDAT ŞİMŞEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Radyo-Televizyon, Reklamcılık, İletişim Bilimleri, Radio and Television, Advertising, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Yeni İletişim Teknolojileri, Dijitalleşme, Dijital Yerliler, Sosyal Medya, Reklamcılık, New Communication Technologies, Digitalization, Digital Natives, Social Media, Advertising
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Radyo-Televizyon ve Sinema Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
Teknolojinin gelişimi şüphesiz toplumsal yaşamın her kesimini etkilemiştir. Öncelikle gündelik yaşamda etkilerini göstermeye başlayan teknolojik gelişmeler zamanla beraberinde dijitalleşme çağını getirmiştir. İletişim ve iletişim kanalları dijital çağın etkisinin had safhada görüldüğü bir mecra haline dönüşmüştür. 90'larda başlayan bilgisayar ve internet çağı ise 'sosyal ortam' adı verilen yeni bir dönemin ilk adımları olmuştur. Tüm kitle iletişim araçlarını ve en büyük işbirlikçileri olan reklam sektörünü yakından ilgilendiren bu sanal dünya çalışmanın çıkış noktasını oluşturmaktadır. Bu çalışma; yeni iletişim teknolojilerinin, dijitalleşme çağının bireyleri olan dijital yerlilerin ve sosyal ağlarda oldukça sık rastlanan yeni nesil reklamların dijitalleşmiş dünya insanlarının üzerinde bıraktığı etkilerin incelenmesini konu edinmektedir.
Özet (Çeviri)
The development of technology has undoubtedly affected all walks of social life. First of all, the technological developments that started to show their effects in daily life brought with them the age of digitalization. Communication and communication channels have turned into a medium where the impact of the digital age can be seen at a very high level. The computer and internet age working in the 90s should be the first time of a new period called“social environment”. This virtual world, which concerns all mass media and its biggest collaborators, the advertising industry, is the starting point of the study. This work; This course focuses on examining the effects of new communication technologies, digital natives, individuals of the age of digitalization, and the new generation of advertisements that are very common in social networks.