Hemen hemen sıfır ve yakınsak binom dizi uzayları
On the almost null and convergent binomial sequence spaces
  1. Tez No: 641069
  2. Yazar: AYNUR YURDAKUL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ABDULCABBAR SÖNMEZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Dizi Uzayları, Matris Etki Alanı, Schauder Bazı, β-ve γ- Dualleri, Matris Dönüşümleri, Sequence Spaces, Matrix Domain, Schauder Bases, β-ve γ- Duals, Matrix Transformations
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
Bu tez beş bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde, toplanabilme teorisi ve dizi uzayları ile ilgili temel bilgiler verildi. Tezin birinci bölümünde, fonksiyonel analiz ve topoloji ile ilgili temel tanım ve teoremler verildi. İkinci bölümde, 〖ƒ 〗_0 ve ƒ uzaylarında r. mertebeden Euler ortalamasının etki alanı yardımıyla tanımlanan ( 〖〖ƒ 〗_0 )〗_(E^r ) ve ( 〖ƒ )〗_(E^r ) dizi uzayları tanımlandı. Daha sonra bazı kapsama bağıntıları incelendi. Üçüncü bölümde B(r,s) matrisinin etki alanı yardımı ile Euler hemen hemen sıfır ve yakınsak dizi uzayları tanımlandı. Bu uzayların Schauder bazları elde edildi.Ayrıca bu uzayların dualleri belirlendi ve bazıları için matris sınıfları karakterize edildi. Tezin son bölümünde ise yapılan çalışmaların sonuçları ve ileriki çalışmalar için bazı öneriler verildi.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of five chapters. In the introductory part basic information about the summability theory and sequence spaces has given. In the first part, basic definitions and theorems related to functional analysis and topology has given. In the second sections, the domains ( 〖〖ƒ 〗_0)〗_(E^r ) and (ƒ )_(E^r ) of the Euler means of order r in the spaces f_0 and ƒ defined. Afterward, some inclusion relations are investigated. In the third chapter matrix domain of B(r,s) matrix Euler almost null and convergent Sequence spaces are defined .The Schauder basis of those spaces are obtanied. Furthermore, their duals are determined and some matrix classes are characterized. In the last chapter, the results of the studies and suggestions for further studies has given.