The influence of human resource management practices on employee performance in the telecom industry of the north of Iraq and Turkey
İnsan kaynakları yönetimi uygulamalarının Kuzey Irak ve Türkiye'nin telekom endüstrisinde çalışan performansına etkisi
  1. Tez No: 642575
  2. Yazar: GORAN MOHAMMED RAHMAN SHIRWANY
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ABDULLAH OĞRAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamaları, Irak ve Türkiye'nin Kuzeyindeki Çalışan Performansı ve Telekom Endüstrsı
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu araştırmanın amacı, İKY politikalarının, Türkiye'nin Van şehri ve Irak'in Kuzeyindeki Telekom Endüstrisinde çalışanların performansı üzerindeki etkisini araştırmaktır. Bunu gerçekleştirmek için dört araştırma sorusuna cevap vermeye çalışıldı; personel seçimi ve işe alımın (İKYP), Kuzey Irak ve Türkiye telekom endüstrisinde çalışanların performansına etkisi nedir? Irak'ın kuzeyinde ve Türkiye'nin telekom endüstrisinde çalışanların performansı üzerindeki eğitim ve gelişimi (İKYP) üzerindeki etkisi nedir? Tazminat, ödüller ve teşvikler (İKYP) Kuzey Irak ve Türkiye'nin telekom endüstrisindeki çalışanların performansına etkisi nedir? Performans değerlendirmesi (İKYP), Kuzey Irak ve Türkiye'nin telekom endüstrisindeki çalışan performansına etkisi nedir? , Hipotez ile yapılan araştırmalar, seçme ve işe alımın (İKYP), Irak'ın kuzeyindeki telekom endüstrisi ve Türkiye'deki çalışan performansıyla olumlu yönde ilişkili olduğunu göstermektedir. Eğitim ve gelişme (İKYP), Irak'ın kuzeyindeki telekom endüstrisi ve Türkiye'deki çalışan performansıyla üzerinde olumlu etkisi tespit edilmiştir. Araştırmada,tazminat, ödüller ve teşvikler (İKYP), Irak'ın kuzeyindeki telekom endüstrisi ve Türkiye'deki çalışanların performansı arasında olumlu yönde bir ilişki ortaya çıkmıştır. Olumlu Performans değerlendirmesi (İKYP), Irak'ın kuzeyinde ve Türkiye'de telekom endüstrisindeki çalışan performansıyla ilgili olmuştur. Burada ayrıca, 6 şirketin 3621 personeli bulunmaktadır. Olması gerektiği gibi, zorlayıcı ve üretken bir bilgi toplama için bir soruşturma hazırlamak üzere, tabakalı düzensiz inceleme yoluyla seçim içinde yer alan 111 değişmeyen personelden oluşan bir test taslağı yapılır. Toplanan bilgiler daha sonra beklentileri aşmaya girer ve bundan sonrakı surec, soruşturma için IBM Sosyal Bilimler için Paketin (SPSS) 24.0 ile değiştirilmiştir. Anlaşılan ve ankete katılanların yarısından fazlasına bakın haklarındaki düşüncenin keşfedilmesi İKY uygulamalarının işteki üst kısım çalışanlarında bir fark yarattığı konusunda hemfikirdir. Genişleme, bilgisinin en dikkat çekici olduğu yanıt verenlerin bir aslan payı, yaklaşımın hedeflerin gerçekleştirilmesi için bir ilham kaynağı olarak gelişim ve kariyer hareketine açıklıklar vermesi gerektiğini düşündü. Ayrıca, yönetim kadrosuna özel bilgi incelemesi, düzenlemenin yürütme değişikliğini güçlendirmek için bir öğrenme organizasyon kültürü yarattığını ortaya çıkarmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this research was to discover the influence of HRM policies on employees' performance in the Telecom Industry of the North of Iraq/ Van city and Turkey/van city. In an effort to fulfil this, the research tried to reply four research questions and Hypothesis starting with; what do the selection and recruitment (HRMP) the influence on employee performance in the telecom industry of North of Iraq and Turkey? How to do training and development (HRMP) the influence on employee performance in the telecom industry of North of Iraq and Turkey? What do the compensation, rewards, and incentives (HRMP) the influence on employee performance in the telecom industry of North of Iraq and Turkey? How does The Performance appraisal (HRMP) the influence on employee performance in the telecom industry of North of Iraq and Turkey? , With Hypothesis research includes those the selection & recruitment (HRMP) have positively related with employee performance in the telecom industry of North of Iraq and Turkey. The Training and development (HRMP) have positively related with employee performance in the telecom industry of North of Iraq and Turkey. The compensation, rewards, and incentives (HRMP) have positively related with employee performance in the telecom industry of North of Iraq and Turkey. The Performance appraisal positively (HRMP) has related with employee performance in the telecom industry of North of Iraq and Turkey. Here, additionally, the 6 firms had 3621 changeless representatives. Be that like it may, for a compelling and productive information collection prepare an investigation, a test outline of 111 changeless staff based within the Choice was done through stratified irregular examining. Information collected was then entered into exceeding expectations and after that exchanged to the IBM Factual Bundle for Social Sciences (SPSS) 24.0 for investigation. Comes about and discoveries of the think about see over half of the respondents concurred that, HRM practices had made a difference in superior part employee in work. In expansion, a lion's share of respondents whose information had the most noteworthy felt the approach had to give openings for improvement and career movement as an inspiration for the accomplishment of targets. Besides, information examination particular to the management staff uncovered that the arrangement had created a learning organizational culture to empower execution change. Keyword: Human Resource Management Practices, Employee Performance & Telecom Industry of the North of Iraq and Turkey