مفهوم الافتراق في القرآن الكريم
Kur'an-ı Kerim'de iftirak kavramı - Concept of slander in the Quran - Mefhumu'l-iftirak fi'l-Kur'anı'l-Kerim
  1. Tez No: 642874
  2. Yazar: JUNAID JABAR MOHAMMED
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GIYASETTİN ARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Ayrılık, Müslümanlar, Çoktanrıcılar, Fark, Işkence, separation, Muslims, polytheists, difference, torture
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Arapça
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
Ayrılık ayetlerinin büyük bir misyonu var, Müslümanların bunu öğrenmeleri lazımdır çünkü bunlar Dünya ve ahiret saadeti ile alakalıdır ne zaman ki ayrılmayı öğrendiğimizde ve dinde ayrılmanın Müslümanlar için çok zararları olduğunu öğrendiğimizde o zararlar dünyada bir zillet ve gücün zaifliği kıyamette de ayrılanlar için bir azap ve helak olduğunu gösterir. O zaman bundan Korunmamız lazım ayrılmanın çok sebepleri vardır. Müslümanlar için dinde ayrılmaları caiz değildir çünkü bu büyük günahlardandır ve burda ayrılmadan korunmanın yolları vardır ve Müslümanların bu yola sarılmaları lazım ki bu büyük hastalıktan kurtulsunlar. Müslüman topluluğunun tanıtımının bu dünyada ve ahirette birçok faydası vardır.
Özet (Çeviri)
آيات الافتراق لها مهمة كبيرة يجب على المسلمين معرفة هذه الأهمية لأنها متعلق بالسعادة في الدنيا والآخرة. وإذا عرفنا الافتراق وعرفنا أن وقوع الافتراق في الدين لها أضرار كثيرة على المسمين ، وهو الذلة وضعف القوة في الدنيا والعذاب والهلاك للذين يفترقون في يوم القيامة في هذا الوقت نتوقي منها . ولوقوع الافتراق أسباب كثيرة، ولا يجوز للمسلمين أن يفترقوا في الدين لأنها من كبائر الذنوب. وأيضا هناك طروق للوقاية من الافتراق يجب على المسلمين أن يتمسكوا بها للخلاص من هذا المرض الكبير. والأخذ بالجماعة المسلمين لها فوائد كثيرة في الدنيا والآخرة. الكلمات الأساسية : الافتراق ، المسلمين ، المشركين ، الاختلاف ، العذاب . The verses of separation have a big task, Muslims must know this importance because it relates to happiness in this world and the hereafter, and if we know the separation and know that the occurrence of separation in religion has many damages to the nominees which is humiliation and weak power in the world and torment and destruction for those who separate on the Day of Resurrection at this time we avoid from it And there are many reasons for separation, and it is not permissible for Muslims to separate in religion because it is a major sin. Also, there are ways to prevent separation that Muslims must adhere to to escape from this great disease, and adherence to the Muslim community has many benefits in this world and the hereafter.