Rwanda's tourism destination image in Turkey
Ruanda'nın Türkiye'deki turizm destinasyon görüntüsü
- Tez No: 647205
 - Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET MİTHAT ÜNER
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
 - Anahtar Kelimeler: Turizm, Ulusal İmaj, İmaj Destinasyonu, Ruanda, Tourism, National Image, Image Destination, Rwanda, Turkey
 - Yıl: 2020
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Atılım Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
 - Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 148
Özet
Turizm, herhangi bir ülkenin ekonomik kalkınmasının bileşenlerinden biridir. Turizmin ekonomik kalkınmaya katkı sağlaması için, ülkenin müşterileri etkileyecek bir imaja sahip olması gerekir. Bundan dolayı, turistik yer imajı turistlerin seçim yaparken ki davranışlarını etkileyen kilit faktörlerden bir tanesidir. Bu çalışmanın amacı Ruanda'nın turistik yer olarak imajı üzerindeki Türk algı ve düşüncelerini analiz etmek ve Ruanda'ya yönelik imaj oluşturulmasında kendilerine yardımcı olan bilgilere erişmek için hangi yöntemleri ve kanalları kullandıklarını belirlemektir. Her yıl yaklaşık sekiz milyon Türk turistin farklı noktalara seyahat ettiğini ve Ruanda'yı ziyaret eden sayının çok az olduğunu düşünürsek, Ruanda'nın Türkiye'deki imajını, mevcut zorlukları anlamak ve Ruanda'yı ziyaret eden Türk vatandaşlarının sayısını artırmak için olası çözümler önermek amacıyla Ruanda'nın Türkiye'deki imajını analiz eden bir araştırma yapmak önemliydi. Çalışma niceldir ve anket formu kullanılarak yürütülmüştür. Toplanan veriler profesyonel IT araçları kullanılarak analiz edilmiş ve tanımlayıcı istatistik, korelasyon testi, T-Testi ve ANOVA testleri yapılmıştır. Sonuçlar, olumsuz algılanan bazı imaj nitelikleri olmasına rağmen, Ruanda'nın imajının Türkiye'de oldukça iyi algılandığını göstermiştir. Bu çalışmanın sonuçlarına dayanarak, Ruanda'nın turistik yerleri açısından Türkiye'nin önemli bir turistik hedef pazar olarak değerlendirilmesi önerilmektedir. Bu, Türkiye'nin turistik pazarını hedefleyen özel tanıtım ve pazarlama stratejileri geliştirilerek sağlanabilir. Herhangi bir ülkenin turistik yer olarak imajını geliştirmedeki birincil rol, öncelikle o ülkenin turizm tanıtım ajansına bağlıdır. Turistik yer imajının, ziyaretler üzerinde etkisi olan farklı seyahat acenteleri kullanılarak pazarlanabileceği de bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
Tourism is one of the components in any nations' economic development. For tourism to contribute to the economic development, the country has to have an image that is attractive to the customers. Therefore, destination image is a key factor in influencing the behaviors of the tourists while choosing destinations. The purpose of this study is to analyze Turkish perceptions and opinions on Rwanda's destination image and establish what methods and channels they use to access the information that helped them to form the destination image of Rwanda. Considering that about eight million Turkish tourists travel to different destinations every year and the number that visits Rwanda is very small, it was important to conduct a research that analyses Rwanda's destination image in Turkey with the purpose of understanding Rwanda's image in Turkey, the existing challenges and recommend to possible solutions to increase the number of Turkish nationals visiting Rwanda. The study was quantitative and it was conducted using survey questionnaire. The data collected was analyzed using professional IT tools and descriptive statistic, correlation test, T-Test and ANOVA tests were conducted. The results indicated that the destination image of Rwanda is perceived fairly-good in Turkey, although there are some destination image attributes that were negatively perceived. Basing on the results of this study, it is recommended that Turkey should be considered as an important touristic target market for Rwanda's touristic destinations. This can be achieved by developing specific promotional and marketing strategies targeting Turkey's touristic market. The primary role in promoting destination image of any country lies primarily under its tourism promotion agency. It was found that destination image may be marketed using different travel agencies which have influence on the visiting