Students' perceptions towards blended learning in EFL context
EFL bağlamında öğrenilmiş öğrencilere yönelik öğrencilerin algıları
- Tez No: 648798
- Danışmanlar: DOÇ. DR. KENAN DİKİLİTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Karma Öğrenme yaklaşımı, öğrencilerin algıları, Blended Learning approach, students' perceptions
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
Bu tez, öğrencilerin İngilizce'nin yabancı bir dil bağlamında Karma Öğrenme yaklaşımı hakkındaki algılarını incelemeyi amaçlamaktadır. Karma Öğrenme, geleneksel (yüz yüze) öğrenmenin en iyi özelliklerini çevrimiçi öğrenmeyle birleştiren bir yaklaşımdır. Araştırma, 2019/2020 bahar döneminde İstanbul'daki özel bir uluslararası okulda gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmaya katılan toplam öğrenci sayısı 90 (48 erkek öğrenci ve 42 kız öğrenci), bunlar ortaokul ve lise öğrencisi, yaşları 10 ile 21 arasında değişmektedir. Veriler, öğrencilere WhatsApp mobil uygulaması aracılığıyla gönderilen çevrimiçi anketler aracılığıyla toplanmıştır. Veriler, anketi analiz etmek için Windows için SPSS 23.0 programı kullanılarak ortalama, standart sapma ve T testi dahil olmak üzere betimleyici istatistiklerle analiz edilmiştir. Sonuçlar, öğrencilerin Karma Öğrenim yaklaşımının sağladığı esneklik ve erişilebilirlikten memnun olduklarını ortaya çıkarmıştır. Ancak, tek olumsuz tarafı, bazılarının internet bağlantısı ve teknik sorunları olmuştur. Sonuçlar ayrıca öğrencilerin algıları ile yaşları, cinsiyetleri ve eğitim düzeyleri gibi demografik özellikleri arasında anlamlı bir fark olmadığını ortaya koymuştur.
Özet (Çeviri)
This thesis aimed to explore the students' perceptions of a Blended Learning approach in English as a foreign language (EFL) context. Blended Learning is an approach that combines the best features of traditional learning (face to face) with online learning. The research was conducted in the 2019/2020 spring semester at a private international school in Istanbul, Turkey. The total number of students who participated in this study was 90 (48 male students and 42 female students), they were secondary and high school students, their ages ranged between 10 and 21 years old. Data was collected through online questionnaires that were sent to students via WhatsApp mobile application. The data was analyzed through descriptive statistics including mean, standard deviation, and T-test were calculated using SPSS 23.0 program for Windows to analyze the data of the questionnaire. The results revealed that students were satisfied with the flexibility and accessibility provided by Blended Learning approach. However, the only downside was that some of them had an internet connection and technical problems. Results also revealed that there is no significant difference between the students' perceptions' and their demographics such as age, gender and the level of education.