Patrimonial characteristics of Turkish public bureaucracy in the Özal era
Türk kamu bürokrasisinin patrimonyal özellikleri
  1. Tez No: 64925
  2. Yazar: BUĞRA ÖZER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FUAT KEYMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Patrimonyalizm, Kamu Bürokrasisi, Yeni Sağ, Özal IV, Patrimonialism, Public Bureaucracy, New Right, Özal 111
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
ÖZET ÖZAL DÖNEMİ TÜRK KAMU BÜROKRASİSİNDEKİ PATRİMONYAL ÖZELLİKLER Buğra Özer Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç.Dr.E.Fuat Keyman Ocak 1998 Bu tez 1983-1993 yıllan arasındaki, Özal dönemi Türk Kamu Bürokrasisinin patrimonyal özelliklerini incelemiştir. Türk Kamu Bürokrasisindeki patrimonyal özellikler tarihsel bir çerçeve içerisinde çalışılmıştır. İşbu çalışma 1980'lerde Anavatan Partisi'nin iktidara gelmesiyle bürokratik yapı dahilinde güçlenmeye başlayan patrimonyal eğilimleri temel öğe olarak incelemiştir. Bu çalışma ayni zamanda 1980'lerde Yeni Sağ politikalarıyla hedeflenen temel siyasi değişimlerini ve bu süreçte söz konusu politikalar dahilinde bürokrasisinin dönüşümünü işlemiştir. Ayni zamanda çalışmanın bir diğer hedefi de bürokratik yapıdaki patrimonyal eğilimlerin Yeni Sağ politikalar sürecinde güçlenmiş olduğunu göstermektir
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PATRIMONIAL CHARACTERISTICS OF TURKISH PUBLIC BUREAUCRACY IN THE ÖZAL ERA Buğra Özer DEPARTMENT OF POLITICAL SCIENCE AND PUBLIC ADMINISTRATION Supervisor: Assistant Professor. E. Fuat Keyman January 1998 This thesis analyzes patrimonial characteristics of Turkish public bureaucracy in the era between 1983-1993. Patrimonial taints within the structure of public bureaucracy will be elucidated from a diachronic perspective. The thesis will elaborate the revitalization of patrimonialism in the first half of 1980s signified with Motherland Party's seizure of power in 1983. The study shall exclusively cover major policy changes targeting a societal change by New Right policies and transaction between New Right policies and transformation of bureaucracy. It shall also assert that patrimonial figures were revitalized by the New Right Policies' applications.