The Digital fulcrum: Consequences of digital technology on graphic design
Dijital destek noktası: Bilgisayar teknolojisinin grafik tasarım üzerinde sonuçları
- Tez No: 64958
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MAHMUT MUTMAN
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Teknoloji, alet, makina, otomasyon, bilgisayar, grafik tasarım. iv, Technology, tool, machine, automation, computer, graphic design. XXX
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 172
Özet
ÖZET DİJİTAL DESTEK NOKTASI: BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİNİN GRAFİK TASARIM ÜZERİNDE SONUÇLARI Özlem Özkal Sanat, Tasarım ve Mimarlık Doktora Programı Tez yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Mahmut Mutman Aralık, 1998 Bilgisayarların grafik tasarım alanındaki yaygın kullanımı ve gözle görünür etkilerinden hareketle, bu çalışmanın temel amacı, dijital tasarım sürecinin halen geçerli olan problemlerine eğilmektir. Bu bağlamda, teknolojinin doğası ve bununla ilintili olarak bilgisayarı kuran kavramlar ve bilgisayarların kendine özgü niteliklerini inceleyerek, grafik tasarım ve bilgisayar ilişkisine dair sonuçlara varmayı ve tasarım sürecinde bilgisayarlara dair bir bilinç oluşturulmasında yardımcı olmayı hedeflemektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE DIGITAL FULCRUM: CONSEQUENCES OF COMPUTER TECHNOLOGY ON GRAPHIC DESIGN Özlem Özkal Ph. D. in A. D. A Supervisor: Assist. Prof. Dr. Mahmut Mutman December, 1998 Departing from prevalent use and visible influence of computers on graphic design field, this study basically endeavours to elucidate the current problematics o£" the digital design process. In this context, with an inspection on the nature of technology, and respectively the concepts that form and help to specify computers, it aims to arrive at conclusions considering the relationship of graphic design and computers to help construct an awareness towards technology and computers in the digital design process.