İstanbul İtfaiyesinde hizmetiçi eğitim uygulamaları, personel niteliği ve verimliliği üzerinde etkileri
The effects of in-service training applications, quality of staff and productivity in the Fire Department of Istanbul Metropolitan Municipality
- Tez No: 649745
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA BÜTE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: İtfaiye, hizmet içi eğitim, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, teorik ve pratik eğitim, The orical and practical education, in service training of Metropolitan Municipality
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İbn Haldun Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
Hizmet içi eğitim gerek mevcut bilgilerin tazelenmesi gerekse yeni bilgi ve becerilerin personele kazandırılması açısından kurumlar için önem arz etmektedir. Hizmet içi eğitimlerin personel açısından daha verimli performans yükseltici etkiye sahip olabilmesi için bu eğitimlere aktif katılım sağlayan personelin görüş ve önerileri önemli görülmektedir. Bu çalışmada hizmet içi eğitimin tanımı türleri İstanbul büyük şehit belediyesi itfaiye daire başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimlerin türleri ve niteliği kavramsal çerçevede işlendikten sonra personelle yapılan mülakatlar çerçevesinde hizmet içi eğitimin etkileri ve daha etkili olabilmesi için personelin görüşleri sonuç kısmında değerlendirilecektir.
Özet (Çeviri)
In service training plays a significant role for the constitutions in terms of renewing the knowledge and increasing the skills. It is important to get the opinion of active staff to make training more efficient and motivating. In this study, the types of inservice training, the description, types and quality of the training given by Metropolitan Municipality examined in conceptional frame and the interviews with the staff will show the effects of training. In order to make it efficient, the opinions of the staff also will be evaluated.