İmplementation of continvation method for nonlinear complementarity problems via normal maps
Doğrusal olmayan tamamlayıcı problemleri için normal maplı bir süreklilik yönteminin uygulanması
- Tez No: 65026
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA Ç. PINAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Düzeltici (Smoothing) Yöntemler, Doğrusal Olmayan Programlama, Tamamlayıcılık (Complementarity), Süreklilik (Continuation) Yöntemleri, Normal Mep, Smoothing Methods, Nonlinear Programming, Complementar ity, Continuation Methods, Normal Maps IV
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 134
Özet
ÖZET DOĞRUSAL OLMAYAN TAMAMLAYICI PROBLEMLER İÇİN NORMAL MEPLİ BİR SÜREKLİLİK YÖNTEMİNİN UYGULANMASI Ali Erkan Endüstri Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Mustafa Ç. Pınar Ağustos, 1997 Bu tezde, Chen, Harker ve Pınar [2] tarafından doğrusal olmayan tamamlayıcı (complementarity) problemler için geliştirilen ve normal mepli bir süreklilik (continuation) yöntemi uygulandı. Bu süreklilik metodu, doğrusal olmayan tamamlayıcı problemlerin normal mepli modellemesine yaklaşık sonuç bulabilmek için düzeltici (smoothing) fonksiyonlar kullanıldı. Algoritma iki farklı artı-düzleştirici fonksiyonla; iç noktalama (interior point) artı-düzleştirici fonksiyonu ve parçalı ikinci dereceli (piecewise quadratic) artı-düzleştirici fonksiyonuyla, uygulandı ve test edildi. Bu iki fonksiyon karşılaştırıldı. Algoritmanın testi birçok sayıda bilinen problemle yapıldı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEMENTATION OF A CONTINUATION METHOD FOR NONLINEAR COMPLEMENTARITY PROBLEMS VIA NORMAL MAPS Ali Erkan M.S. in Industrial Engineering Supervisor: Assist. Prof. Mustafa Ç. Pmar August, 1997 In this thesis, a continuation method for nonlinear complementarity problems via normal maps that is developed by Chen, Harker and Pinar [2] is implemented. This continuation method uses the smooth function to approximate the normal map reformulation of nonlinear complementarity problems. The algorithm is implemented and tested with two different plus- smoothing functions namely interior point plus-smooth function and piecewise quadratic plus-smoothing function. These two functions are compared. Testing of the algorithm is made with several known problems.