Kısıtlı konut iç mekanlarındaki mobilya tasarımları
Furniture desings for interiors in limited spaces
- Tez No: 650676
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SENNUR HİLMİOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İç Mimari ve Dekorasyon, Interior Design and Decoration
- Anahtar Kelimeler: Konut, Kısıtlı Mekân, Mobilya, Housing, Limited Space, Furniture
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İç Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İç Mimarlık Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
Tez çalışmasında, değişen kullanıcı ihtiyaçları ve yaşam standartları ile birlikte konut iç mekânlarının küçüldüğü ve ortaya çıkan kısıtlı mekânlarda, mobilya tasarımlarına önerilerde bulunmayı amaçlamaktadır. İkinci bölümde, kısıtlı mekân kavramının ortaya çıkışı, nelerden etkilendiği ve kısıtlı konutlarda mobilya tasarımlarına yer verilmiştir. Mobilyanın özellikleri anlatılarak çözümler irdelenmiştir. Üçüncü bölümde, kısıtlı iç mekân konutlarına farklı ülkelerden örnekler gösterilerek yapılan mobilya tasarımlara ve çözümlerine yer verilmiştir. Mekânlar incelenerek, değerlendirilmiştir. Dördüncü bölüm, yaşamsal bütün faaliyetler için mekânda, mobilya tasarımlarına çözüm önerileri sunulmuştur. Kısıtlı iç mekânlar için mobilya çözüm önerileri anlatılmıştır. Beşinci bölüm, bu kısım sonuç ve değerlendirme bölümü olarak kısıtlı iç mekân konutlarının kullanım şekilleri ve mobilya tasarımlarında öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In thesis study, it is intended to make furniture recommendations for restricted areas which is happened because of the changes in user needs and living standards. In the second part, there are studies about the emergence of the concept of restricted spaces and what is affected, and also furniture designs for restricted areas. The features of furnitures are explained and solutions are examined. In the third section, there are furniture desings and solutions with examples from different countries for restricted interior housing. Areas are examined and evaluated. In fourth part, solution suggestions are presented for furniture designs to all vital activities in areas. The furniture suggestions are explained for tiny interior areas. In the fifth section, which is conclusion and evaluation, the suggestions are explained for the usage ways of restricted interir spaces and furniture designs for them.