The role of intelligence in counter-terrorism: The PKK case
Terörle mücadelede istihbarat'ın rolü: PKK örneği
  1. Tez No: 651141
  2. Yazar: CEMİL CACA ARSLAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BUĞRA SARI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Public Administration, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Terörizm, Terörle Mücadele, İstihbarat, Terörle Mücadele İstihbaratı, PKK Örneği, Terrorism, Counter-Terrorism, Intelligence, Counter-Terrorism Intelligence, The PKK Case
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Polis Akademisi
  10. Enstitü: Güvenlik Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Güvenlik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 202
Özet
Bu çalışmanın amacı istihbarat faaliyetinin terörle mücadeledeki etkisini değerlendirmektir. Çalışma; terörizmin doğasını, terörle mücadelenin gerekliliklerini ve istihbaratın bu bağlama ne kadar uygun olduğunu dolayısıyla istihbarat temelli bir terörle mücadele stratejisinin, başarılı bir terörle mücadele çabası için zaruri olduğunu ortaya koymaktadır. Çalışmanın iddiası: terörle mücadelenin doğası gereği istihbarat faaliyetine dayalı olması gerektiği ve diğer terörle mücadele tedbirlerinin, istihbarat faaliyetinin olmadığı bir ortamda etkisiz hatta zararlı olabileceğidir. Bu bağlamda çalışma, Batılı ülkelerin tecrübelerinden faydalanarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin PKK ile olan mücadelesini değerlendirmiş ve iddiasına ilişkin sonuçları ortaya koymuştur.
Özet (Çeviri)
The purpose of this thesis is to evaluate the effect of intelligence activity to counter-terrorism. This thesis is exhibiting nature of terrorism, requirements of counter-terrorism and appropriateness of intelligence measures to this context; thus, an intelligence-based counter-terrorism strategy is mandatory to achieve a successful counter-terrorism effort. This thesis claims that counter-terrorism efforts should rely on intelligence activity due to its nature and other counter-terrorism measures would be ineffective, if not counter-productive, unless they are relying on intelligence activity. In this context, this thesis is benefiting from Westerner experiences to evaluate Republic of Turkey's fight against PKK and presenting outcomes in relation with its claim.