Phone controlled home security system
Telefon kontrollü ev güvenlik sistemi
  1. Tez No: 65291
  2. Yazar: HALİL TAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZİYA GÖKALP ALTUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: DTMF( Çift Ton Çoklu Frekans), CPU (Merkezi İşlem Birimi), I/0 (Giriş -/Çıkış). VI, DTMF( Dual Tone Multi Frequency), CPU (Central Processing Unit), I/O (Input /Output). VII
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 170
Özet
ÖZ YÜKSEK LİSANS TEZİ TELEFON KONTROLLÜ EV GÜVENLİK SİSTEMİ HALİL TAŞ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ELEKTRİK-ELEKTRONİK ANABİLİM DALI Danışman: Yrd.Doç. Dr.Z.Gökalp Altun Yıl: 1997,Sayfa: 156 Jüri: Yrd. Doç. Dr. Ziya Gökalp ALTUN : Prof. Dr. A. Hamit SERBEST : Doç. Dr. Mihail A. LYALINOV Ev güvenliği ve otomasyon sisteminin telefon hattı yardımıyla kullanılmasındaki amaç,ev içerisinde bulunan elektrikli aletlerin kontrol edilmesi ile güvenlik ve kontrol mekanizmasının sağlanmasıdır.Bunun gerçekleştirilmesi için bir mikrokontrolcü kullanılmıştır. Sistemin temeli bir mikrokontrolcü yardımıyla bir döngüdeki kablo vasıtasıyla değişik cihazların açma/kapama işlemi için anahtarlamayı gerçekleştiren Çift- Ton Çoklu-Frekans (DTMF) sinyallerine dayanmaktadır. Sistemin yazılım ve donanımı telefon standartlarına göre tasarlanmıştır. Sistemin donanım kısmı hat kontrol kartı,zil algılayıcısı,DTMF alıcısı, CPU ve giriş/çıkış arabirim kartı ve güç kontrol kartından oluşmuştur.Sistemin yazılım kontrol programı PIC16C5X mikrokontrolcü için assembler dilinde yazılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS PHONE CONTROLLED HOME SECURITY SYSTEM HALİL TAŞ DEPARTMENT OF ELECTRICAL&ELECTRONICS INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Asst. Prof. Dr.Z.GokaIp Altun Year: 1997, Pages: 156 Jury: Asst Prof. Dr. Ziya Gokalp ALTUN : Prof. Dr. A. Hamit SERBEST : Assoc. Dr. Mihaü A. LYALINOV The purpose of using Home Security and Automation System via telephone lines is to control households and provide security and control mechanism.For this purpose microcontroller is used.The basis of the system is the Dual-Tone Multifrequency (DTMF) signals that can be sent through a loop of wire to switch on/off of various appliances via microcontroller. The system hardware and software were used designed according to telephone standarts.The hardware pan of the system includes line control card,ring detector, DTMF receiver.CPU and I/O interface card,and power control card. The software control program is written in assembler language for PIC 16C5X microcontroller and their flow charts are given.