Türkiye'de Gelir Vergisi Kanunu'na göre tarımsal kazançların vergilendirilmesi
Taxation of agricultural income according to income tax laws and examining the implementations in Ceyhan in Adana
- Tez No: 65335
- Danışmanlar: PROF. DR. ŞİNASİ AKDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Vergi, Tarımsal Vergi, Muafiyet, Stopaj, Tax, Agricultural Tax, Tax Exemption, Witholding Tax. II
- Yıl: 1997
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 149
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ TÜRKİYE' DE GELİR VERGİSİ KANUNU' NA GÖRE TARIMSAL KAZANÇLARIN VERGİLENDİRİLMESİ Kemalettin TAŞDAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARIM EKONOMİSİ ANABİLİM DALI Danışman: Prof. Dr. Şinasi AKDEMİR Yıl: 1997, Sayfa: 135 Jüri: Prof. Dr. Şinasi AKDEMİR Doç. Dr. Necat ÖREN Yrd. Doç. Dr. İbrahim YILMAZ Gelişmekte olan ülkelerde tanım sektörü ekonomik gelişmeye diğer sektörlere kaynak aktarımı yolu ile katkı yapmaktadır. Kaynak aktarımının çeşitli yolları vardır. Bunlardan birisi de tarımsal vergiler, özellikle de tarımsal gelir vergileridir. Türkiye' de tarımsal kazançlar vergilendirilmektedir ve tarımsal gelirlerin vergilendirilmesinde yasal açıdan olduğu kadar teknik ve ekonomik açıdan da önemli sorunlar bulunmaktadır. Bu çalışmada, gelir vergisi kanunu içerisinde tarımsal gelirler ile ilgili mevzuat incelenmiş, sorunlar üzerinde durulmuş ve çözüm önerileri getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc. THESIS Taxation öf Agricultural Income According To Income Tax Laws In Turkey Kemalettin TAŞDAN DEPARTMENT OF AGRICULTURAL ECONOMICS INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Prof. Dr. Şinasi AKDEMİR Year: 1997 Page: 135 Jury Prof. Dr. Şinasi AKDEMİR Associate Professor Necat ÖREN Assistant Professor İbrahim YILMAZ The most important contribution of agricultural sector to economic development is resource transfering from agriculture to non-agriculture sectors. There are many different ways of the resource transfering. One of them is taxation the agricultural incomes. Agricultural incomes taxed in Turkey too. But there are too many problems (legislative, techinical and economical problems) in agricultural incomes taxation. In this study, taxation laws related to agricultural income were examined. Problems and suggestions about solution were also determined.