The impact of digital marketing on consumer buying process
Dijital pazarlamanın tüketici satın alma sürecine etkisi
  1. Tez No: 654572
  2. Yazar: MARIAM ATIYYAT
  3. Danışmanlar: DOÇ. AHU ERGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital Pazarlama, Tüketici Satın alma Süreci, Tüketici Davranışı, Digital Marketing, Consumer Buying process, Consumer Behavior
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Araştırmanın temel amacı, dijital pazarlamanın tüketici satın alma sürecinde oynadığı hayati rolün değerlendirilmesidir. İkincil amaç ise, işletmelerin dijital teknolojideki bu ilerlemelere nasıl uyum sağladıklarını anlamaktır. Çalışma kapsamında tüketici davranışında etkili olan pazarlama stratejilerinin dijital pazarlamada nasıl kullanıldığı incelenmiştir. Araştırmada tümevarımsal nitel yaklaşım benimsenmiş ve yarı yapılandırılmış mülakatlar gerçekleştirilmiştir. Telefon yoluyla 10 katılımcıyla görüşülerek veriler elde edilmiştir. Bulgular, Ykuşak üyelerinin teknoloji ve dijital platformlarda son derece aktif olmaları nedeniyle dijital pazarlamanın tüketim sürecinde oldukça etkili olduğunu göstermiştir. Yine bulgular, tutundurma faaliyetlerinin satın alma davranışında son derece etkili olduğunu göstermiştir. Son olarak, bulguların işletmelerin ürün ya da hizmetlerinin tercih edilmesinin ya da red edilmesinin arkasındaki nedenleri anlamalarına yardımcı olacağı düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
The main aim of the study is to reveal how digital marketing plays a vital role in influencing consumer buying processes. The secondary aim is to understand how companies are rapidly adopting to these technological advancements taking place. The scope of the study is to understand how marketing strategies are being commonly used in digital media to influence the consumer buying process. To conduct this study numerous research tools were analysed and discussed, and inductive qualitative approach was adopted in the form of semi structured interviews. A group of 10 participants were selected to conduct these interviews via telephonic conversations. The findings of the semi structured interviews depict that digital marketing is seen to be extremely impactful on the consumer buying process, as the millennials are up to date with the technology and digital platforms. From the findings, it can also be derived that promotional factor plays a vital role in the purchasing behaviour. Lastly, the information collected from this research will help in understanding the consumer behavior which in return will help the companies and business managers to know the reasons behind the purchase or rejection of a product or service by the consumer.