Dijital pazarlama ile yaşanan dönüşümün marka sadakatine etkisinin mobil uygulamalar kapsamında incelenmesi
Investigation of the effect of transformation by digital marketing era on brand loyalty within the scope of mobile applications
- Tez No: 655838
- Danışmanlar: DR. KAZIM SELÇUK TUZCUOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Digital Marketing, Mobile Application, Mobile Marketing, Brand Loyalty, Marketing
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
Gelişen teknolojiler ile birlikte tüketicilerin iletişim kanallarında aktif rol alması markaların da bu mecralarda görünür olmasını kaçınılmaz kılmaktadır. Dijital pazarlama ile hayatımıza giren özellikle sosyal medya mecraları ve mobil uygulamalar ile markaların tüketicilerine ulaşması için alternatif kanallar oluşmakta bu durum beraberinde diğer markalardan farklılaşmak için tüketiciyi tanımayı ve doğru kanal kullanımını zorunlu hale getirmektedir. Marka çeşitliliğinin ve benzerliklerinin artması ile tüketicilerin sadakat tutumlarında değişiklikler yaşanmakta, markaların sadakati sağlayabilmesinde dijital pazarlamanın rolü gittikçe artmaktadır. Akıllı telefon kullanımının giderek yaygınlaşmasıyla mobil uygulamaların önemi artmakta, markaların tüketicilerin ceplerine girerek doğrudan iletişimin önünü açmasıyla sadakati sağlamada vazgeçilmez bir kanal olmaya başlamaktadır. Şirketlerin yatırımlarını bugünden mobil uygulamalara yapması, tüketicileriyle kendi kanalları aracılığıyla iletişim kurarak akıllı telefonlarında günlük hayatlarının bir parçası olabilmeyi başarması, markanın tüketicideki kalıcılığını sağlayacak ve sadakati yaratacaktır. Bu çalışmada dijital pazarlamanın günümüzde geldiği nokta incelenerek, marka sadakati yaratma ve korumada mobil uygulamaların şirketlere sağlayacağı avantajlar uygulamalar ile ortaya koyulacaktır. Anahtar Kelimler: Dijital Pazarlama, Mobil Uygulamalar, Mobil Pazarlama, Marka Sadakati, Pazarlama
Özet (Çeviri)
The fact that the consumers will have more active role in the communication channels along with the developing technologies which make it inevitable for the brands to be visible in these channels. Social media channels and mobile applications create alternative channels for brands to reach their customers with the interweaving digital marketing into our lives. This condition makes it compulsory to realise customers profiles more effectively. Furthermore using the most proper channels are mandatory for brand to differentiate itself from other brands. There are changes in loyalty attitudes of customers with the increase of diversity and similarities between brands and digital marketing has a significant role in ensuring the loyalty of customers. The importance of mobile applications has been increasing with the widespread use of smartphones. It will be indispensable tool for brands to pave the customers' way for communication by doing it with applications. The fact that companies make their investments on mobile applications and communicate with their customers through their own channels which provide them to be a part of customers' daily lives, further it will ensure the permanence of the brand in consumer and create loyalty. In this study, the point that digital marketing has reached today will be examined and the advantages of mobile applications in creating and maintaining brand loyalty will be revealed through in terms of digital marketing.