Spor yapan ve yapmayan çocukların fiziksel aktivite düzeylerinin belirlenmesi
Identification of physical activity levels of children doing sport and not doi̇ng sport
- Tez No: 663536
 - Danışmanlar: PROF. DR. HAYRETTİN GÜMÜŞDAĞ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Spor, Sports
 - Anahtar Kelimeler: Sosyal beceri, fiziksel benlik algısı, fiziksel aktivite, Social skills, physical self-perception, physical activity
 - Yıl: 2021
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Yozgat Bozok Üniversitesi
 - Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 126
Özet
Bu çalıĢmanın amacı sporcu ve sedanter yetiĢkinlerin fiziksel aktivite düzeyleri ile fiziksel uygunlukları arasındaki iliĢkinin incelenmesidir. Bu çalıĢmada sosyal becerinin belirlenmesinde sosyal beceri skalası kullanılırken, fiziksel benlik algısı skalası da fiziksel benlik algısının belirlenmesinde kullanılmıĢtır. Fiziksel aktivite düzeyinin belirlenmesinde ise fiziksel aktivite değerlendirme anketi kullanılmıĢtır. Spor eğitimi gören öğrencilerin sosyal beceri, fiziksel benlik algısı ve fiziksel aktivite düzeyleri arasındaki iliĢkinin belirlenmesinde, Pearson Product Moment Correlation katsayısı kullanılmıĢtır. Kadın ve erkeklerden elde edilen sosyal beceri ile fiziksel benlik algısı ve fiziksel aktivite değerleri arasında pozitif iliĢki bulunmuĢtur.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to investigate the relationship between physical activity levels and physical fitness of young people aged 15-17. In this study, while the social skill scale is used to determine social skills, the physical self-perception scale is used to determine the physical self-perception. Physical activity assessment questionnaire was used to determine the level of physical activity. Pearson Product Moment Correlation coefficient was used to determine the relationship between social skills, physical self-perception and physical activity levels of sports students. A positive correlation was found between social skills obtained from women and men, physical self-perception and physical activity values.