Türkiye ve Kazakistan ilkokul 4.sınıf Türkçe kitaplarında işlenen konuların türler açısından karşılaştırılması
Turkey and Kazakhstan primary school 4.comparison of the subjects in class Turki̇sh books in terms of genres
- Tez No: 663793
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NECDET TOZLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Kazakistan ve Türkiye, Eğitim, Eğitim-Öğretim, İlkokul, Türkçe Ders Kitabı, Kazakhstan, Turkey, Education, Elementary School, Turkish Textbook
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel Eğitim Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sınıf Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
Bu çalışma, Türkiye ve Kazakistan İlkokul 4.Sınıf Türkçe Kitaplarında İşlenen Konuların Türler Açısından Karşılaştırılması incelenmektir. Ders kitapları eğitim-öğretimde en önemli kaynaklardan biridir. Bu yönüyle eğitim-öğretimde amaçların, kazanımların gerçekleştirilmesinde ders kitaplarına büyük görev düşmektedir. Türkçe dersinin amaçları ile öğrenme alanları ve sınıflara göre kazanımların gerçekleştirilmesinde Türkçe ders kitaplarındaki metin türlerinin de önemi yadsınamaz. Bu anlamda çocuğun zihin ve sosyal gelişimine uygun hazırlanmış metinler veya metin türleri oldukça önemlidir. Bu çalışma, Türkiye ve Kazakistan ilkokul 4. sınıf Türkçe ders kitaplarında işlenen konuların Türler Açısından karşılaştırılmasını incelemektedir.
Özet (Çeviri)
In this research, we implement a comparison of types of processed topics in Turkish books for the 4th grade of elementary school in Turkey and Kazakhstan. Textbooks are the most important resource in the education system. Therefore, textbooks play an important role in achieving the goals and gaining new skills. The importance of text types in Turkish textbooks is undeniable for the purposes of the Turkish course, learning areas and achievements according to the classes. In this sense, texts or text types prepared according to the mental and social development of the children, are very important.