Kitle iletişim araçları ve popüler kültürde aile içi şiddetin temsiliyeti
Representation of domestic violence in mass communication tools and popular culture
  1. Tez No: 666937
  2. Yazar: BÜŞRA PAŞ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA POYRAZ KOLLUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Radyo-Televizyon, Sosyoloji, Radio and Television, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Popüler Kültür, Kitle İletişim Araçları, Televizyon, Aile İçi Şiddet, Kadına Yönelik Şiddet, Televizyon Dizileri, Popular Culture, Mass Communication Tools, Television, Domestic Violence, Violence Against Women, Television Series
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Aile Danışmanlığı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Aile Danışmanlığı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Çağımızda teknoloji hızlı bir şekilde gelişmeye devam etmektedir. Bu hızlı değişimden kitle iletişim araçları da payını almakta ve bireyi ve toplumu etkilemektedir. Sosyal ortamın en önemli aracı olan kitle iletişim araçları toplumu oluşturan ailelere eğitim, eğlence, dünyadaki olaylar hakkında bilgi edinme gibi farklı hizmetler sunmaktadır. Fakat kitle iletişim araçlarının çeşitliliği, popüler kültürün önemli bir parçası haline gelen televizyonun denetimini zorlaştırmakta ve aileyi olumsuz yönde etkilemektedir. Televizyon aracılığıyla şiddet öğretilmekte ve olağan bir şeymiş gibi gösterilmektedir. Aile içi şiddetin kitle iletişim araçları ve popüler kültürdeki temsiliyetini inceleyen bu araştırmada, örneklem olarak döneminin izlenme oranı yüksek olan“İffet, Fatmagül'ün Suçu ne?, Kardeş Çocukları”dizileri ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
In our age, technology continues to develop rapidly. Mass media also take their share from this rapid change and affect the individual and society. Mass media, which is the most important tool of the social environment, provides different services to the families that make up the society such as education, entertainment, learning about the events in the world. However, the diversity of mass media makes it difficult to audit of the television which has become an important part of popular culture, and negatively affects the family. Violence is taught through television and shown as something usual. In this study, which examines the representation of domestic violence in mass communication and popular culture, the series“İffet, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Kardeş Çocukları”, which has a high rate of rating, was discussed as a sample.