The impact of social media advertising on consumers buying decision: A case study on university students
Sosyal medya reklamlarının tüketiciler üzerindeki karar alma etkisi: Üniversite öğrencileri üzerine bir durum çalışması
  1. Tez No: 666965
  2. Yazar: MHD ANAS AL KABBANE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERGİNBAY UĞURLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal medya, Platformlar, satın alma davranışı, kitle iletişim araçları, öğrenci tutumu, incelemeler, reklam, Social media, Platforms, purchase behavior, mass media, student' attitude, reviews, advertisement
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
Bu çalışma, sosyal medya reklamcılığının üniversite öğrencilerinin interneti satın alma kararı vermedeki etkisini belirlemeyi amaçlamaktadır. Günümüzde sosyal medya, ürün veya hizmetleri tanıtmak, satmak veya satın almak için en güçlü yaklaşımlardan biridir. Şirketlerin büyüklüğü ve kabiliyeti ne olursa olsun tüm işletmeler tarafından dünya çapında milyonlarca protentional müşteriye ulaşmak tercih edilmektedir. İnsanlar her gün toplu taşıma araçlarında ve boş zamanlarında internette ve sosyal medyada geziniyorlar. Bu, son on yılda sürekli büyüyen bu pazarın potansiyeli nedeniyle iş olanakları yaratmak için büyük bir fırsat. Bu nedenle, bu araştırma, üniversitenin satın alma davranışını etkileyen sosyal medyanın temel faktörlerini bulmaya odaklanmaktadır. Bu nedenle memnuniyet derecesi, sosyal medyada geçirilen zaman, sosyal medyanın kitle medyasına göre gücü unsurları üzerinde yoğunlaşmakta ve satın alan müşteriler tarafından incelemeler yazılmaktadır. Bu faktörlere dayanarak, araştırma modelinin bir parçası olarak araştırmanın dört hipotezi geliştirilmiştir. Yapılan yöntem nicel araştırmadır ve veriler İstanbul üniversitesi öğrencilerinden toplanmıştır. Veriler SPSS ile analiz edildi. Sonuçlar ortaya çıkardı.
Özet (Çeviri)
This study aimed to identify the impact of social media advertising on making a buying decision Internet of university students. In these days, social media is one of the strongest approaches to promote, sell or buy products or services. It is preferred by all businesses regardless of the size and capability of the companies to reach out millions of protentional customers over the world. People are browsing the internet and social media daily on the public transportation and during their leisure time. Thug, This is a great opportunity to create business possibilities due to the potential of this market which has been continuously growing in the past decade. Therefore, this research focuses on finding out the key factors of social media that affect the purchase behaviour of university. For this reason, it is cantered on the elements of the extent of satisfaction, the spent time on social media, the strength of social media compared to mass media, and reviews are written by customers who have bought. Based on these factors, four hypotheses of the study were developed as a part of the research model. The conducted method was quantitative research, and data was collected from Istanbul university students. Data were analysed with SPSS.