Kratos' Journey Through Mythology in God of War through Joseph Campbell's The Hero With a Thousand Faces
Joseph Campbell'in Kahramanın Sonsuz Yolculuğu adlı kitabıyla God of War serisinden Kratos'un mitolojiler arası serüveni
- Tez No: 667051
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ TİMUÇİN BUĞRA EDMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Yunan Mitolojisi, İskandinav Mitolojisi, God of War, Kratos, Video Oyunlar, Greek Mythology, Norse Mythology, God of War, Kratos, Video Games
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
God of War, Kratos adlı karakterin yolculuğunu konu alan bir video oyun serisidir. Bir anti kahraman olarak serüvenine başlayan Kratos, yol boyunca bir karakter olarak gelişir ve daha merhametli olmayı öğrenir. God of War serisini incelemeye layık kılan öğelerden biri, serinin kendi orijinal karakterini mitolojilere dâhil etmesi ve böylelikle Yunan ve İskandinav mitolojilerini birbiriyle ilişkilendirmesidir. God of War, God of War II ve God of War III Kratos'un Yunan tanrılarından öç alma gayesini konu alırken, 2018 yılında çıkan oyun İskandinav mitolojisiyle ilişkilendirilen topraklarda, Kratos'un yeni bir başlangıç kurmasına odaklanır. Serinin başında bir fani bir savaşçı olarak tanıtılan Kratos, yenemediği bir rakip karşısında ölümün eşiğindeyken savaş tanrısı Ares'e, onu kurtarması için yalvarır. Ares, hayatını kurtarması karşılığında Kratos'u hizmetkârı yapar. Zaman geçtikçe Ares, Kratos'u kusursuz ve hissiz bir savaşçı yapabilmek için Kratos'un karısını ve çocuğunu ona öldürtür. Ancak Kratos sürekli pişmanlıkları ve geçmişte yaptıklarının gölgesine düşer. Öfke ile aşılanan Kratos, intikam almak için Ares'e karşı kişisel bir savaş açar. Ares'in hükmünün bu yolla son bulacağına inanan Athena, Kratos'a amacı doğrultusunda rehberlik eder. Ares'i öldürdükten sonra Kratos Athena tarafından yeni savaş tanrısı olur. Seride bu olaydan sonra Kratos, Ares'in yerine geçmiş gibi davranılır. God of War II'de Athena Kratos'a ağabeyi olarak hitap eder. İlk oyundan sonra çıkan God of War oyunları Kratos'u Zeus'un oğlu olarak betimler ve Ares'in rolüne büründüğünü gösteren, Ares ve Kratos arasında benzerliklere yer verilir. God of War III, tıpkı Yunan mitolojisindeki Ares için olduğu gibi, oyunculara Kratos'u kontrol ederken Afrodit ile cinsel münasebette bulunma seçeneğini verir. Video oyun serisi bu anlamda mitolojiyi yeni bir ışıkta betimler ve bir adaptasyon stilini benimser. Var olan mitolojiyi, orijinal bir şekilde betimleme gayesi bulunmaz.
Özet (Çeviri)
God of War is a video game franchise that focuses on the journey of the character named Kratos. Starting his journey as an anti-hero, Kratos grows as a character throughout his journey, learning to become more compassionate. Two reasons that make God of War an interesting case of study are how the video games incorporate an original character (Kratos) into mythology and how the series merge existing Greek and Norse mythologies through Kratos. God of War, God of War II, and God of War III revolve around Kratos' pursuit of revenge from Greek gods while the 2018 game focuses on Norse mythology. Being introduced as a mortal war chief at the beginning of the game, Kratos begs the god of war Ares to save him on the brink of death in the face of a formidable foe. Ares makes Kratos his servant as the price of saving him. Ares then makes Kratos kill Kratos' wife and daughter to make him a perfect (senseless) warrior. However, Kratos is constantly haunted by his regrets and past deeds. Infused by rage, Kratos unleashes a personal war against Ares in pursuit of revenge. Athena guides Kratos through his journey as she believes Kratos' presence will end the reign of Ares. After slaying Ares, Kratos is declared to be the new god of war by Athena. From this point onward, Kratos is treated as almost the replacement of Ares in the following games of the franchise. In God of War II, Athena addresses Kratos as his brother. After the first game, the new entries depict Kratos to be a son of Zeus.