Lojistik ve pazarlama departmanları arasındaki iş birliği ve çatışmanın sebepleri ve sonuçları
The reasons and consequences of cooperation and conflict between logistics and marketing departments
- Tez No: 667272
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜNGÖR HACIOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Lojistik departmanı, pazarlama departmanı, departmanlar arası ilişkiler, bilgi kalitesi, iş birliği, çatışma, Logistics department, marketing department, interdepartmental relations, information quality, cooperation, conflict
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve Lojistik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
Tezin amacı lojistik ve pazarlama departmanları arasındaki paylaşılan bilgi kalitesinin iş birliği ve çatışma üzerindeki etkisini belirlemeye çalışmaktır. Bu doğrultuda lojistik ve pazarlama departmanları arasındaki ilişkiler, entegrasyon, paylaşılan bilgi kalitesi, iş birliği ve çatışma kavramları açıklanmıştır. Tezin amacına yönelik olarak oluşturulan araştırma modeli kapsamında Çanakkale ili ve çevresinde faaliyet gösteren lojistik ve pazarlama departmanına sahip olan firmaların çalışanlarına anket yöntemiyle sorular yöneltilmiştir. Elde edilen veriler neticesinde frekans, faktör, korelasyon ve regresyon analizleri yapılarak sonuçları değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda bilgi kalitesi, iş birliği, çatışma ve firma performansı arasında istatiksel olarak anlamlı ilişkiler bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
The aim of the thesis is to try to determine the impact of the quality of information shared between logistics and marketing departments on cooperation and conflict. In this direction, the concepts of relations, integration, shared information quality, cooperation and conflict between logistics and marketing departments are explained. Within the scope of the research model created for the purpose of the thesis, questions were directed to the employees of companies that have logistics and marketing departments in Çanakkale province and its surroundings. As a result of the data obtained, frequency, factor, correlation and regression analyzes were made and the results were evaluated. As a result of the research, statistically significant relationships were found between information quality, cooperation, conflict and firm performance.