Sürdürülebilir pazarlamanın tüketici davranışları ve algılanan marka değeri üzerine etkisi
The effect of sustainable marketing on consumer behaviour and perceived brand equity
- Tez No: 669647
- Danışmanlar: PROF. DR. SÜLEYMAN BARUTÇU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sürdürülebilir Pazarlama, Yeşil Pazarlama, Sosyal Pazarlama, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Marka, Marka Unsurları, Marka Değeri, Tüketici Davranışı, Sustainable Marketing, Green Marketing, Social Marketing, Corporate Social Responsibility, Brand, Brand Elements, Brand Equity, Consumer Behaviour
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Pamukkale Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
Günümüz tüketicilerinin önemli bir bölümü, gelecek nesiller için çevre kirliliğinden ve kaynakların kaybolmasından endişe duymaktadır. Tüketicilerin çevreyi koruma ve geleceğe yönelik kaynakları koruma ihtiyacını fark eden işletmeler, çevre dostu ve aynı zamanda insan sağlığına zarar vermeyen ürünler üretmeye başladılar. Sonuç olarak, bu dönemde sürdürülebilir pazarlama ortaya çıkmıştır. Bu çalışmanın amacı, sürdürülebilir pazarlamanın tüketici davranışı ve marka değeri üzerindeki etkisini incelemektir. Çalışma uygulama ve teorik olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır: araştırmanın teorik kısmı; sürdürülebilir pazarlama, marka değeri ve tüketici davranışı bölümleri olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Araştırma bölümü veri toplama, analiz ve sonuç bölümlerinden oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
A significant portion of today's consumers are concerned about environmental pollution and the loss of resources for future generations. Recognizing the need for consumers to protect the environment and protect resources for the future, businesses have began to produce environmentally friendly products that do not harm human health at the same time. As a result, sustainable marketing has emerged during this era. The aim of this study is to examine the impact of sustainable marketing on consumer behavior and brand equity. The study consists of two parts: theoretical and implementation. The theoretical part of the research consists of sustainable marketing, brand equity and consumer behavior. The research part consists of data collection, analysis and conclusion.